17.2.2017
Laskiaispullapopsit 15kpl
2 pikkupullaa (n. 200g)
n. 100g vaniljatuorejuustoa
150g mantelimassaa
200g valkosuklaata
tomusokeria
nonparelleja tms. koristeita
Pops-tikkuja
Kuivattelin pullaa, jotta sen saisi helpommin revittyä pieniksi paloiksi. Sekoittelin pullan sekaan tuorejuustoa sen verran, että massasta tuli hyvin muotoutuva, eli n. 100g. En halunnut tuorejuustoa liikaa, jottei massasta tulisi liian kosteaa, siksi testailin sitä useampaan kertaan.
Muotoilin massan palleroiksi, jotka päällystin mantelimassalla. Aluksi kokeilin kaulia mantelimassan ohueksi levyksi, mutta totesin, että helpointa oli muotoilla massa käsin kiekoksi. Tomusokeria käytin estämään tarttumista sekä tuomaan makeutta mantelimassaan.
Mikäli lisämakeutta ei kaipaa, on parempi käyttää vaikka maissitärkkelystä, koska sokeri hiljalleen sulaa ja tekee hommasta tahmaisempaa. Valmiit pallerot laitoin jääkaappiin toviksi jähtymään.
Jäähtyneisiin palleroihin kiinnitin pops-tikut sulaa valkosuklaata apuna käyttäen. Tämän jälkeen laitoin pallerot pakastimeen jäähtymään kunnolla.
Pallerot kuorrutin valkosuklaalla. Kun popsit ovat kunnolla jäähtyneet kovettuu valkosuklaa melko nopeasti pintaan. Suklaa voi olla vaikea saada tasaiseksi, jolloin kannattaa tehdä kuten minä teen, käännän vaikeudet voitoksi :D! Pyörittelin valkosuklaassa kastettua palleroa vinhasti suklaakulhon päällä, jolloin suklaa kovettui hauskaksi rypyläpinnaksi. Päälle vielä koristerakeita ja, avot, nätti suupala on valmis! Popsit kannattaa säilyttää jääkaapissa tarjoiluun asti ja nautiskella kylmänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitokset lämpimästä vastaanotosta 😊.