26.11.2013
Tähän juustokakkuun piti alun perin tulla myös valkosuklaata mustikka-valkosuklaajuustokakun tapaan, mutta täyte maistui niin hyvältä ilman sitä, että en uskaltanut enää suklaata joukkoon lisätä (mielestäni valkosuklaa muuttaa makua hieman, vaikka pääasiassa tuokin vain makeutta).
Näillä määrillä tehtynä täytettä tuli melko paljon, ja isoin irtopohjavuokani (23 cm halkaisijaltaan ja 7 cm korkeudeltaan) täyttyi kokonaan. Liivatetta laitoin juuri sen verran, että kakku hyytyi, mutta täyte jäi silti erittäin pehmeäksi. Jos haluat tehdä hieman matalamman kakun, suosittelen puolittamaan ainakin vispikerman, tuorejuuston ja vadelmien määrän. Liivatteen määrää vähentäisin itse 4 lehteen.
Pohja:
175 g suklaakeksejä (löysin kaupasta ainoastaan Safari-suklaakeksejä, jotka toimivat aika hyvin)
50 g margariinia
Täyte:
4 dl vispikermaa
300 g Philadelphia-tuorejuustoa (ostin tuon kokoisen family packin)
1 litra (hieman survottuja ja aavistuksen makeutettuja) pakastevadelmia
pari ruokalusikallista sokeria (lisää maun mukaan)
5 liivatetta
½ dl vettä
Vadelmakastike:
500 g vadelmia
n. 2 dl sokeria
1.) Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Painele irtopohjavuoan pohjalle melko kevyin ottein.
2.) Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto. Sain juuston sekoittumaan kermaan hyvin vispilän avulla. Lisää seokseen sulatetut pakastevadelmat.
3.) Liota liivatteita hetki kylmässä vedessä ja lisää 0,5 desilitraan esim. kattilassa kiehautettuun veteen. Sekoita koko ajan. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia tai mielellään yön yli.
4.) Laita kattilaan kastiketta varten sokeri ja vadelmat. Keitä hiljalleen noin puolisen tuntia, siivilöi ja jäähdytä. Tarjoile juustokakun kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä