Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Menni

Vadelmajuustokakku

26.11.2013

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/799_DSC09362.3_600x600.jpg

Tähän juustokakkuun piti alun perin tulla myös valkosuklaata mustikka-valkosuklaajuustokakun tapaan, mutta täyte maistui niin hyvältä ilman sitä, että en uskaltanut enää suklaata joukkoon lisätä (mielestäni valkosuklaa muuttaa makua hieman, vaikka pääasiassa tuokin vain makeutta).

Näillä määrillä tehtynä täytettä tuli melko paljon, ja  isoin irtopohjavuokani (23 cm halkaisijaltaan ja 7 cm korkeudeltaan) täyttyi kokonaan. Liivatetta laitoin juuri sen verran, että kakku hyytyi, mutta täyte jäi silti erittäin pehmeäksi. Jos haluat tehdä hieman matalamman kakun, suosittelen puolittamaan ainakin vispikerman, tuorejuuston ja vadelmien määrän. Liivatteen määrää vähentäisin itse 4 lehteen.


Pohja:

175 g suklaakeksejä (löysin kaupasta ainoastaan Safari-suklaakeksejä, jotka toimivat aika hyvin)

50 g margariinia

 

Täyte:

4 dl vispikermaa

300 g Philadelphia-tuorejuustoa (ostin tuon kokoisen family packin)

1 litra (hieman survottuja ja aavistuksen makeutettuja) pakastevadelmia

pari ruokalusikallista sokeria (lisää maun mukaan)

5 liivatetta

½ dl vettä

 

Vadelmakastike:

500 g vadelmia

n. 2 dl sokeria

 

1.) Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keksimuruihin. Painele irtopohjavuoan pohjalle melko kevyin ottein.
2.) Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto. Sain juuston sekoittumaan kermaan hyvin vispilän avulla. Lisää seokseen sulatetut pakastevadelmat.
3.) Liota liivatteita hetki kylmässä vedessä ja lisää 0,5 desilitraan esim. kattilassa kiehautettuun veteen. Sekoita koko ajan. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia tai mielellään yön yli.
4.) Laita kattilaan kastiketta varten sokeri ja vadelmat. Keitä hiljalleen noin puolisen tuntia, siivilöi ja jäähdytä. Tarjoile juustokakun kera.

 

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/799_DSC09684_400x400.jpgMenniBoston Chocolate Cake
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/799_DSC09362.3_400x400.jpgMenniVadelmajuustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/__400x400.MenniBanaanikakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/__400x400.MenniUllan helppo suklaakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/__400x400.MenniBest ever brownies
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/799_kakku.2_400x400.jpgMenniLime-sitruunajuustokakku

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa