Kinuskileipomo Menni

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 63006 kertaa
 
28.10.2013
 
7 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMustikka-valkosuklaajuustokakku


Tässä juustokakussa mustikka on pääosassa.

Pohja:

200 g Digestive-keksejä

75 g margariinia


Täyte:

4 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g Pandan valkosuklaata

noin 0,5 litraa mustikoita (maun mukaan lisää)

6 liivatetta

0,5 dl vettä

esim. rouhittua valkosuklaata ja mustikoita koristeeksi

1.) Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata margariini ja sekoita keksimuruihin. Painele irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle melko kevyin ottein.

2.) Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa ja mustikat. Tarkista maku ja lisää halutessasi lisää mustikoita ja sokeria. Valkosuklaa on sen verran makeaa, että sokeria harvemmin tarvitsee lisätä.

3.) Kiehauta puoli desilitraa vettä ja sekoita siihen kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia tai mielellään yön yli.