28.10.2013
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
2,5 dl Flora vanillaa
400 g sitruunatuorejuustoa, esim. Viola
1 sitruunan kuori raastettuna
2 limetin kuorta raastettuna
0,5 dl sitruunasta puristettua mehua (1 sitruuna)
0,5 dl limetistä puristettua mehua (2 limettiä)
1,5-2 dl sokeria
5 liivatetta
0,5 dl vettä
Kiille:
3 liivatetta
3 dl Juissi sitruuna-limemehua
1.) Hienonna keksit. Sulata voi ja lisää keksimuruseokseen. Painele melko kevyesti irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle.
2.) Vatkaa Flora vanilla löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, kuoriraasteet ja sitrusten mehut. Mausta sokerilla. HUOM! Sokerin määrä on viitteellinen, sillä itse lisäsin sokeria vähitellen ja maistoin täytettä niin kauan kunnes olin sokerin määrään tyytyväinen. Sokeria kannattaa siis laittaa aluksi varovasti ja lisätä oman maun mukaan. Makeutusta tarvitaan kuitenkin jonkun verran, sillä limen ja sitruunan mehu tekee täytteestä melko hapanta.
3.) Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet. Kaada hiukan jäähtynyt seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 2-3 tuntia.
4.) Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille kuumentamalla 0,5 dl mehua. Lisää mehuun liotetut liivatelehdet ja loput (2,5 dl) mehusta. Kaada kakun päälle ja annan hyytyä jääkaapissa noin 1 tunti tai mielellään seuraavaan päivään. Koristele esimerkiksi limeviipaleilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä