3.2.2014
1.) Keksipohja
– 1 pkt Pirkan suklaahippukeksejä (200 g)
– 50 g margariinia
Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimella tai muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja lisää siihen keksimurut. Painele irtopohjaisen, korkeareunaisen (n. 7 cm) kakkuvuoan pohjalle (halkaisija n. 24 cm).
2.) Tuorejuustokerros
– 200 g maustamatonta tuorejuustoa
– n. 3 dl vispi- tai kuohukermaa
– 2-3 rkl vaniljakreemijauhetta
– pari teelusikallista sitruunamehua
-(vanilja)sokeria maun mukaan
Notkista tuorejuusto kulhossa esim. nuolijan avulla. Sekoita kerma hyvin sellaisenaan joukkoon. Lisää vaniljakreemijauhe ja sitruunamehu, sekoita hyvin. Maista ja lisää halutessasi sokeria tai vaniljasokeria ja sitruunamehua. Jos seos tuntuu liian jäykältä levitettäväksi, lisää hieman kermaa.
Levitä tuorejuustotäyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin.
3.) Suklaamousse
– 200 g taloussuklaata
– 50 g voita
– 2 keltuaista
– 2 valkuaista
– 2 dl kuohukermaa
Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa ja voi kattilassa tai mikrossa (itse lisään aina hiukan kermaa tai maitoa joukkoon). Vatkaa keltuaiset hyvin suklaasulan joukkoon, jäähdytä seos.
Vatkaa kerma ja valkuaiset erillisissä kulhoissa vaahdoksi. Kaada jäähtynyt suklaasula kermavaahdon joukkoon, sekoita hyvin. Kääntele sitten valkuaisvaahto varovasti suklaakerman joukkoon. Anna jähmettyä jääkaapissa noin puoli tuntia.
4.) Suklaakakku (Kinuskikissan suklaakakkupohja)
– 5 keltuaista
– 5 valkuaista
– 150 g taloussuklaata
– 2 ½ dl vehnäjauhoja
– 1 rkl vaniljasokeria
– 1 tl leivinjauhetta
– ¼ tl suolaa
– 200 g voita
– 2 dl fariinisokeria
– kostutukseen 0,5 dl maitoa ja ripaus vaniljasokeria
Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa kattilassa tai mikrossa (itse lisäsin hiukan voita ja kermaa joukkoon). Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vaahdota voi ja fariinisokeri. Vatkaa keltuaiset joukkoon yksitellen. Lisää jauhoseos pienissä erissä vatkaten. Kääntele varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Kaada taikina toiseen irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halk. itselläni 24 cm). Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40–50 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.
Kun suklaamousse on hiukan jähmettynyt ja suklaakakkupohja täysin jäähtynyt, halkaise kakkupohja kahtia. Nosta ylempi puolikas kakkuvuokaan, johon laitoit keksimurut ja tuorejuustokerroksen. Kostuta vaniljamaidolla varovasti, erityisesti reunakohdat. Laita suklaakakkupuolikkaan päälle suklaamoussea. Laita toinen suklaakakkupohjan puolikas moussekerroksen päälle ja kostuta reunat lopulla vaniljamaidolla.
5.) Suklaakuorrutus
– 100 g taloussuklaata
– teelusikallinen voita
– loraus maitoa tai kermaa
-lisäksi tummaa kaakaojauhetta
Sulata suklaa kattilassa tai mikrossa voin ja maidon tai kerman kera. Anna jäähtyä hiukan. Levitä kakun päälle. Siivilöi koko komeuden päälle vielä hiukan tummaa kaakaojauhetta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Nam! Kuulostaa ja näyttää tosi herkulliselta. Ihan pakko kokeilla tehdä joskus tätä=)