28.10.2013
5dl vettä
50g hiiva
2dl vehnälesettä
2 pentä sipulia
2dl kuivattuja suppilovahveroita
2dl kaurahiutaleitap
8dl vehnäjauhoja
1tl suola
1dl maito
1/2dl öljyä
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva.
Hienonna sienet. Lisää sienet ja vehnälese ja anna turvota hetken. Hienonna sipuli ja lisää joukkoon.
Sekoita osan vehnäjouhoista ja kaurahiutaleet keskenään ja sekoita taikinaan. Lisää suola.
Lisää joukkoon loput jauhoista ja öljy ja maito vuorotellen. Taikina saa jäädä aika löysäksi.
Pyöritä sämpylöitä pellille ja jätä kohoamaan.
Paista sämpylät 200 asteessa 10-15minuuttia
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tästä tulee varmasti syksyn superhitti. Suppiksia ja sipulia. Nam, nam!