Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo matkaaja

Patonki

21.1.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17520_image3_600x600.jpg

image
5 dl kädenlämpöistä vettä

1 pussi kuivahiivaa

2 rkl vaahterasiirappia tai sokeria

vajaa 1 rkl suolaa

0,5 dl oliiviöljyä

jauhoja tarpeen mukaan (noin 10-15 dl)

 

1. Lämmitä vesi ja lisää siihen sokeri sekä suola. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja lisää joukkoon. Sekoita kunnolla.

2. Ala lisäämään pikkuhiljaa jauhoja ja vaivaa taikinaa samalla. Loppuvaiheessa kun taikina alkaa olla kiinteää, lisää öljy. Vielä jatketaan tämän jälkeen vaivausta ja jauhojen lisäämistä, kunnes se irtoaa käsistä. Itse jätän silti yleensä aika löysäksi, jolloin leivästä tulee entistä pehmeämpi.

3. Jätä taikina kohoamaan vähintään neljäksi tunniksi huoneenlämpöön liinan alle. (Jos haluaa kuplia enemmän leivän sisään, kannattaa jättää yön yli)

4. Kohotuksen jälkeen laita leivonta-alustalle jauhoja runsaasti. Jaa taikina mieleisesi kokoisiin osiin ja muotoile runsaasti jauhoja käyttäen pitko. Nosta leivinpaperille ja haalutessasi lisätä vielä jauhoja pinnan päälle, jotta siitä tulee todella rapsakka. Itse jaoin taikinan vain kahteen osaan, jolloin patongeista tuli super jättiläis kokoisia patonkeja, mutta makuhan se tärkein on. 🙂

5. Paista uunissa 200 asteessa ja paista kunnes pinta on kullanruskea. Laita uuniin vesiastia paistamisen ajaksi, sillä se antaa pinnalle mukavan rapeuden. Vieläkin rapeamman pinnan saamiseksi voi käyttää suihkepulloa ja ruiskuttaa vettä sen kautta uuniin silloin tällöin leipien päälle.

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17520_image6_400x400.jpgmatkaajaPiristävät bataatti muffinit
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17520_image5_400x400.jpgmatkaajaItalialainen leipäherkku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17520_image3_400x400.jpgmatkaajaPatonki
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17520_image2_400x400.jpgmatkaajaPorkkana tai kesäkurpitsa leipäset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17520_image1_400x400.jpgmatkaajaBaguettes au romarin ou ognion sucré
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17520_image_400x400.jpgmatkaajaMakeita mansikoita
1

Kommentit (2)

matkaaja
Kinuskileipomo matkaaja
21.1.2014 22:36

Juu, annan niiden jähtyä leivinliinan alla ja sitten laitan pussiin tai rasiaan. Yleensä leivon patongit aterialle, jolloin ne voi tarjota lämpimänä suoraan uunista tulleena.:)

Patarouva
21.1.2014 20:38

Nämäkin ovat varmasti herkullisia. Porkkanaleipästen jälkeen on sitten patonkien vuoro. Peitteletkö patongit mahdollisesti paistamisen jälkeen leivinliinalla?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa