21.1.2014
1 pussi kuivahiivaa
2 rkl vaahterasiirappia tai sokeria
vajaa 1 rkl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
jauhoja tarpeen mukaan (noin 10-15 dl)
1. Lämmitä vesi ja lisää siihen sokeri sekä suola. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja lisää joukkoon. Sekoita kunnolla.
2. Ala lisäämään pikkuhiljaa jauhoja ja vaivaa taikinaa samalla. Loppuvaiheessa kun taikina alkaa olla kiinteää, lisää öljy. Vielä jatketaan tämän jälkeen vaivausta ja jauhojen lisäämistä, kunnes se irtoaa käsistä. Itse jätän silti yleensä aika löysäksi, jolloin leivästä tulee entistä pehmeämpi.
3. Jätä taikina kohoamaan vähintään neljäksi tunniksi huoneenlämpöön liinan alle. (Jos haluaa kuplia enemmän leivän sisään, kannattaa jättää yön yli)
4. Kohotuksen jälkeen laita leivonta-alustalle jauhoja runsaasti. Jaa taikina mieleisesi kokoisiin osiin ja muotoile runsaasti jauhoja käyttäen pitko. Nosta leivinpaperille ja haalutessasi lisätä vielä jauhoja pinnan päälle, jotta siitä tulee todella rapsakka. Itse jaoin taikinan vain kahteen osaan, jolloin patongeista tuli super jättiläis kokoisia patonkeja, mutta makuhan se tärkein on. 🙂
5. Paista uunissa 200 asteessa ja paista kunnes pinta on kullanruskea. Laita uuniin vesiastia paistamisen ajaksi, sillä se antaa pinnalle mukavan rapeuden. Vieläkin rapeamman pinnan saamiseksi voi käyttää suihkepulloa ja ruiskuttaa vettä sen kautta uuniin silloin tällöin leipien päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Juu, annan niiden jähtyä leivinliinan alla ja sitten laitan pussiin tai rasiaan. Yleensä leivon patongit aterialle, jolloin ne voi tarjota lämpimänä suoraan uunista tulleena.:)