21.1.2014
3 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl vaahterasiirappia tai sokeria
3 rkl oliiviöljyä
2 dl durumvehnäjauhoja
3-5 dl vehnäjauhoja
Täyte 1:
vihreää pestoa
vahvan makuista meetvurstia
mozarella juustoa
tuoreita basilikan lehtiä
tomaattia viipaloituna
mustia oliiveja viipaloituna tai kokonaisina
Täyte 2:
aurinkokuivattuja tomaatteja ja säilöntä öljyä
fetajuustoa
tuoretta rosmariinia
maun mukaan valittua leikkelettä (itse käyttäsin ilmakuivattua kinkkua tai jotain sen tapaista)
mustia oliiveja
1. Lämmitä vesi ja lisää suola sekä sokeri. Anna liueta ja lisää kuivahiiva osaan jauhoista sekotettuna. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää jauhoja tarpeen mukaan samalla vaivaten. Loppuvaiheesa lisää oliiviöljy ja vielä hiukan jauhoja.
2. Taikinan voi antaa levätä hiukan samalla kun ottaa täyte aineksia esiin. Lämmitä uuni 250 asteeseen.
3. Kaulitse taikinasta suorakaiteen mutoinen levy (ei liian ohutta, muttei liian paksuakaan)ja levitä joko pesto tai kuivattujen tomaattien öljyä koko levylle. Levitä muut täyte ainekset levyn päälle noin puoleen väliin saakka.
4. Aloita rullaamaan samalla lailla kuin korvapuusteja, mutta ole varovainen, ettei taikina repeä!
Yhdistä rullan päät, jolloin saat aikaan suuren reikäleivän.
5. Voitele vedellä ja ripottele päälle unikon siemeniä. Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen ja anna kypsyä, kunnes pinta on kaunniin kullan ruskea. Aikaa menee noin 25 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä