21.1.2014
Kakkupohja:
5 kananmunaa
vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl perunajauhetta
sokeria
Laita kananmunat lasiin ja mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria. Kolmannteen lasiin kaada leivinjauhe ja perunajauho ja vehnäjauhoja siihen saakka kunnes sitä on samanverran kuin sokeria tai kananmunia. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele valitsemasi kakkuvuoka. Vatkaa kanamunat kuohkeaksi ja lisää sokeri. Vaahto on valmis kun piirrät taikinaan kahdeksikon ja se jää näkyviin hetkeksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi ripoteltuuna. Kaada kakkuvuokaan ja paista. Kakku on valmis kun työnnät puutikun taikinaan varovasti ja siihen ei jää mitään.
Sitruuna täyte:
Kahden sitruunan mehu ja raastettu kuori.
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1,5 rkl perunajauhoja
hiukan kylmää vettä
Laita kaikki muut ainekset pieneen kattilaan, paitsi perunajauho ja vesi. Kiiehauta seos. Sekoita perunajauho kylmään veteen hyvin ja kaada kiehuvaann sitruunamehuun. Sekoita koko ajan vispilällä vattkaten kunnes seos alkaa jähmettyä. Anna jäähtyä.
Mansikkahilloa
Sitruunatäyte
Kermavaahtoa noin 3 dl sekoitettuna 100 g:aan mautamatonta tuorejuustoa. Makeaksi saa tomusokerilla lisättynä maun mukaan.
Leikkaa kakkupohja ja kostuta huolellisesti. Käytin tähän sitruunamehua noin 1,5 dl, jotta kakkuun saataisiin vielä lisää raikkautta!:)
Levitä mansikka hilloa ja sitruuna täyte tasaisesti ensimmäiseen kerrokseen. Levitä myös hiukan kermavaahto-tuorejuusto tahnaa päälle. Kokoa kerrokset tällä lailla. Kakun päällystin kermavaahto-tuorejuustotahnalla ja koristeiksi leikkasin mansikoita. Keskellä oleva mansikka kukka on koottu mansikoista ja basilikan lehdistä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tällä raikkaan mansikkaisella kakulla sait tottakai kandalaiset ystäväsi koukutetuksi. 🙂 Mansikkareunus ja upea muhkea mansikkaruusuke olivat kauniin kakun tyylikäs koristelu.