Kinuskileipomo Martsun leipomo

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 14784 kertaa
 
09.11.2013
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISitrus-mangojuustokakku


Muokattu reseptistä Appelsiini-mangojuustokakku. Alkuperäisen ohjeen laatija Kinuskikissa.

Suurena sitruunan ystävänä halusin kakkuun lisää potkua, joten lisäsin siihen sitruunamehua 🙂

Vuoka: pyöreä vuoka (Ø 20 cm)

Pohja:
200g domino-keksejä
50 g margariinia

Täyte:

1 appelsiinin kuoriraaste
2 dl appelsiinimehua
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
2 prk (á 125 g) Piltti-mangososetta
sitruunamehua
sokeria
7liivatelehteä

Kiille:
2 liivatelehteä
1 prk Piltti-mangososetta
2 dl appelsiinimehua
sokeria
sitruunamehua

Jos käytät reunavuokaa, sivele sen reunoille kasviöljyä – näin kakku irtoaa vuoasta helposti. Pyöreän vuoan reunoille voi kiertää myös reunakalvon tai leivinpaperisuikaleen.

Murskaa dominot täytteineen tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää keksimurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle (reunavuoan kanssa aseta se tarjoilulautasen päälle).

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta appelsiinien kuori ja purista tarvittava määrä mehua. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita vaahdon joukkoon kuoriraaste, appelsiinituorejuusto ja mangosose. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdytä hetki ja sekoita muutamassa erässä ohuena nauhana kaataen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lämmitä ½ dl smoothiesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita lopun smoothien joukkoon ja kaada täytteen päälle. Anna hyytyä kylmässä pari tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. (Ilman leivinpaperia/reunakalvoa: työnnä palettiveitsi tai ohut lasta kakun ja reunan väliin ja kierrä sillä ensin kakun ympäri, jotta kakku irtoaa.)