Kinuskileipomo Marjatassu

Kategoria: Muffinssit Nähty 24616 kertaa
 
03.11.2013
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMustikka-valkosuklaamuffinit


Käytin taikinassa ja koristelussa tuoreita mustikoita, mutta toki pakastetutkin käyvät…
Tosin niiistä ei saa niin nättiä koristelua.

AINEKSET

– 2 munaa
-1½ dl sokeria
– 1 tl vaniljasokeria
– 1 dl rypsi-tai auringonkukkaöljyä
– 3½ dl vehnäjauhoja
– 1½ tl leivinjauhetta
– 1½ dl maitoa
– n. 3 dl mustikoita
Koristeluun:
-n. 100g valkosuklaata sulatettuna
– mustikoita

VALMISTUSOHJE
1. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen
2. Vatkaa munat,sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää öljy.
3. Sekoita toisessa kulhossa leivinjauhe jauhoihin ja kääntele jauhoseos lusikalla varovasti munavaahtoon. Lisää maito.
4. Sekoita joukkoon mustikat. Jaa seos muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
5. Anna muffinien jäähtyä ja sulata sillävälin suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
6. Annostele valkosuklaasulaa lusikalla muffineille ja koristele mustikoilla.
7. Nauti!!
Muffinit kannattaa säilyttää jääkaapissa.