18.7.2016
Vironperän juhlakakku
(1 pieni kakku 1,5 litran rengasvuokaan)
Vinkki: voit lorauttaa taikinaan tilkan calvadosia, mutta silloin se ei tietenkään ole enää aivan aito vironperäläinen.
Kakkutaikina
3 dl maitoa
3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 1/2 dl pullomargariinia (itse laitoin sulatettua voita)
1 dl omenasosetta
(calvadosia)
Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa – tai rivakasti käsin vatkaten.
Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 180 asteessa runsas tunti.
(Itse otin taikinan teossa varman päälle ja sekoitin ensin kuivat aineet ja sitten lisäsin muut. Kannattaa myös varoa, ettei vatkaa taikinaa liikaa, jotta siihen ei muodostu sitkoa. Omassa uunissani paistoajaksi riitti 45 minuuttia.)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Moikka mari-johanna! No sinullahan on ollut melkoista matalalentoa. 🙁
Mutta tämä kakku on kyllä erinomainen valinta siihen tilanteeseen, kun hyvää tekisi mieli, mutta väsy on kaatava. Jos vaan viimeisillä voimilla jaksaa muutaman sekoitusliikkeen tehdä. Tai jos ei siihenkään riitä enää energiaa, niin sitten antaa koneen tehdä homman. 🙂
Tosi kiva kuulla, että tykkäsitte. Välitän äiskälle terkut! Vaikka tosiaan harmi, että tämä on kyllä kaikin puolin epäsopiva miehesi ruokavalioon. Toki tästäkin saisi varmasti tuunattua hänellekin sopivan version, mutta ehkä siinä sitten etäännyttäisiin jo aikalailla aidosta vironperäläisestä. 😀
Mukavaa ja toivottavasti rauhallisempaa alkanutta viikkoa sinulle!