19.8.2017
Vaniljamuffinssit Pätkis-vaahdolla
(n. 20 minimuffinssia)
Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 mm vaniljajauhetta (= hieman vajaa 1/2 tl)
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
3/4 dl mantelilastuja
1/4 tl suolaa
1 kananmuna
3/4 dl rypsiöljyä
150 g (1 prk) ranskankermaa
1 tl vanilja-aromia
Pätkisvaahto:
70 g Pätkis-suklaata (puolet Pätkis Mini Bites -pussista)
1 dl vispi- tai kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 rkl tomusokeria
Asettele minimuffinssipellin koloihin minikokoiset muffinssivuoat.
Sekoita kananmuna, rypsiöljy, ranskankerma ja vanilja-aromi keskenään puuhaarukalla tai vispilällä. Yhdistä kuivat raaka-aineet keskenään ja lisää jauhoseos parissa-kolmessa erässä kosteiden aineiden sekaan (mantelilastuja voi vähän ”rutistaa” kädellä pienemmäksi murskaksi). Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, vältä sekoittamasta liikaa.
Jaa taikina muffinssivuokiin (voi annostella lähes täyteen) ja paista 175 asteessa n. 12-15 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.
Pilko Pätkis-suklaat pienemmiksi ja laita palat mikronkestävälle lautaselle. Pehmennä suklaata mikroaaltouunissa (noin 400W/1 minuutti) välillä sekoittaen. Sekoita tuorejuusto pehmenneiden suklaamakeisten sekaan. (Ei haittaa, vaikka suklaa ei aivan tasaisesti tuorejuustoon sekoitu. Se tasoittuu kyllä, kun yhdistetään kerman kanssa).
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon Pätkis-tuorejuusto sekä sokeri. Laita kuorrute pursotuspussiin, jossa on haluamasi mallinen tylla. Jos vaahto tuntuu liian löysältä pursotettavaksi, laita se hetkeksi jääkaappiin. Pursota Pätkis-vaahtoa muffinssien päälle ja ripottele koristeeksi nonparelleja/Pätkis-rouhetta.
Siirrä muffinssit jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy ja maut tasaantuvat.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ole hyvä vaan, Irzu. 😊 Toivottavasti maistuu. Mukavaa viikonloppua!