Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Vaniljainen mustaherukkakakku

8.10.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-221_600x600.jpeg

Vanilja-mustaherukkakakku
(n. 12 annosta)

Pohjataikina:
200 g voita
2 dl sokeria (laitoin 1 1/2 dl)
2 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja (korvasin osan täysjyväspeltillä)
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vaniljatäyte:
2 dl kevytkermaa
2 rkl sokeria
1 kananmuna
2 tl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria (korvasin vaniljajauheella, vajaa 1/2 tl)

Mustaherukkatäyte:
1 litra (600 g) mustaherukoita
2 rkl vettä (jos käytät tuoreita marjoja, pakastemarjoihin ei tarvitse)
1/2 pkt (a’ 330 g) hillo-marmeladisokeria (n. 2 dl)

Koristelu:
mustaherukoita
tomusokeria

Aloita valmistaminen mustaherukkatäytteestä, jotta se ehtii jäähtyä.
Laita marjat, vesi ja hillo-marmeladisokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes marjat pehmenevät. Jos käytät pakastemarjoja, keittämiseen voi kulua hieman enemmän aikaa. Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä. Voit laittaa täytteen kattilasssa kylmään vesialtaaseen jäähtymään.

Valmista pohjataikina. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää huoneenlämpöiset munat vaahtoon yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita keskenään jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos muutamassa erässä taikinaan.

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22-24 cm) pohjalle. Taputtele reilu puolet taikinasta jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille (n. 3 cm:n korkeudelle). Nosta vuoka sekä loppu taikinapala jähmettymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Valmista vaniljatäyte. Sekoita kattilassa kerma, sokeri, kananmuna ja perunajauhot (jos käytät vaniljajauhetta lisää myös se). Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Nosta kattila levyltä. Jäähdytä ja lisää vaniljasokeri. Tarvittaessa voit nopeuttaa vaniljatäytteen jäähtymistä siirtämällä kattilan kylmävesialtaaseen.

Kaada ensin vaniljatäyte vuokaan ja sen päälle jäähtynyt marjatäyte.

Kauli loppu taikina jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi levyksi. Kumoa levy leivinpaperin avulla vuokaan kanneksi täytteen päälle. Painele reunat tasaiseksi, kevyesti kiinni pohjataikinan reunoihin.

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45-50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä. Koristele marjoilla, tomusokerilla ja vaikkapa mantelilastuilla.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Ainesosat

Herukka/viinimarjaVanilja

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

Makeat piirakatMuut juhlapöydän kakutSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (4)

maris
Kinuskileipomo maris
12.10.2017 18:13

Kiitos, Aamuriemu! Juuri tuo runsas ja sopivan kirpeä marjatäyte saikin paljon kehuja. Itse koin, että vaniljatäyte jäi maun puolesta vähän alakynteen ja vaisuksi. Mutta jos vaniljakiisselin jättäisi pois, niin sitten varmaan huomaisi myös sen ”tarpeellisuuden”. On se kuitenkin kirpsakan marjatäytteen rinnalla sopiva maun pehmentäjä. 😊

Aamuriemu
Kinuskileipomo Aamuriemu
11.10.2017 21:14

Oi tuo täyte näyttää niin marjaisalta ja runsaalta! Ihana leipomus!

maris
Kinuskileipomo maris
11.10.2017 18:10

Kiitti, soja! 😊
Joo, uskon myös, että tulee hyvää marjoilla kuin marjoilla. Tämä voisi olla mukava leivonnainen myös siihen saumaan, jos pakastimessa on vielä edellisvuoden marjoja runsaasti jäljellä ja uudelle sadolle pitäisi jo saada tilaa. Tähän kun upposi ihan mukavasti litra marjoja. 😊

soja
Kinuskileipomo soja
11.10.2017 15:51

näyttää hyvältä, ja varmasti tosiaan monista marjoista onnistuu tämän tyyppinen!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa