2.1.2017
Pullataikinapikkuleivät
(n. 60 kpl)
Vinkki: Pikkuleipien valmistamiseen tarvittavan pullataikinan voit valmistaa oman ohjeesi mukaan tai esim. Kinuskikissan pullataikinaohjeella: www.kinuskissa.fi/pullataikina/?hakusivu=1
Itse valmistin 2,5 dl:n pullataikinan ilman kananmunaa ja sen paino oli n. 750g. Lopusta taikinasta sain siis vielä muutaman pikkupullan.
Ainekset
400 g hyvin kohonnutta pullataikinaa
1 kananmuna
4 rkl sokeria
200 g voita
150 g vehnäjauhoja (n. 2 1/4 dl)
50 g perunajauhoja (n. 3/4 dl)
Pinnalle
n. 1 dl (erikois)hienoa sokeria
n. 1 rkl kanelia
Alusta kohonneeseen pullataikinaan käsin huoneenlämpöinen tai mikroaaltouunissa hieman pehmitetty voi.
Lisää voin alustamisen aikana joukkoon myös sokeri ja kananmuna.
Kun ainekset ovat suhteellisen hyvin sekaisin lisää joukkoon vehnä- ja perunajauhot. Sekoita käsin tasaiseksi ja laita taikina hetkeksi jääkaappiin (n. 30-60 min.)
Sekoita pikkuleipien pinnalle tulevat sokeri ja kaneli keskenään ja laita seos esim. syvälle lautaselle.
Ota viilentynyt taikina jääkaapista ja muovaa taikinaa hetken käsissäsi, jotta saat siitä tasaista. Taikinaa kannattaa käsitellä pienissä erissä. Jos taikina meinaa tarttua käsiin tai työtasoon kiinni, voit käyttää hieman vehnäjauhoja apuna. Varo kuitenkaan käyttämästä jauhoja liikaa, sillä tällöin sokeri-kanelikuorrutus ei tartu taikinan pintaan.
Muodosta taikinasta ohuita tankoja (leveys n. 1,5 cm) ja leikkaa tangot 5-6 cm pitkiksi paloiksi.
Kierrittele palat sokeri-kaneliseoksessa ja laita ne sitten leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa.
Voit tankojen sijasta tai ohella pyöritellä taikinasta myös pieniä palloja ja kierrittää ne sokeri-kanelissa.
Paista pikkuleipiä 200 asteessa n. 8-10 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman saaneet väriä. Voit halutessasi tarkistaa värin pikkuleivän pohjasta.
Kierrittele pikkuleivät heti uunista ottamisen jälkeen uudestaan sokeri-kaneliseoksessa ja anna niiden sitten hetken jäähtyä.
Pikkuleivät säilyvät hyvin huoneenlämmössä tiiviissä rasiassa tai voit ne myös pakastaa. Sulattamisen jälkeen voit halutessasi kierritellä pikkuleivät vielä uudestaan sokeri-kaneliseoksessa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kommenteista teillekin, soja ja Toffe! On tosi kiva kuulla, että resepti herättää mielenkiintoa ja kenties innostaa kokeilemaankin. 🙂
Vanhemmilleni sain eilen näitä tarjota, ja sen verran hyvin näytti maistuvan, että kai se on uskottava jotta hyviä on. 🙂
Toffe, sinun leivonnaisille riittääkin varmasti aina innokkaita maistelijoita. Hieno juttu!