28.2.2018
Maapähkinävoi-banaanimuffinssit
(10-12 kpl)
Vinkki: voit halutessasi lisätä taikinaan jotain mieleistäsi makeuttajaa: esimerkiksi 1/2 dl hunajaa tai kookossokeria.
Taikina:
2 kypsää banaania
1 kananmuna
1 dl maustamatonta jugurttia
1 dl (sokeroimatonta) maapähkinävoita
1 dl täysjyväspelttijauhoja/vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kardemummaa
ripaus vaniljajauhetta
lisäksi taikinaan voi laittaa esim. marjoja, manteli-/pähkinärouhetta, kuivattuja hedelmiä/marjoja, suklaarouhetta…
(Näissä kuvassa näkyvissä muffinsseissa on taikinassa 1 dl pakastemustikoita).
Muussaa banaanit kulhossa esim. haarukalla. Sekoita joukkoon kananmuna, jugurtti ja maapähkinävoi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jos haluat muffinsseihin sattumiksi ja mausteeksi marjoja, manteleita, pähkinöitä, kuivahedelmiä tms., lisää ne myös tässä vaiheessa.
Jaa taikina muffinssivuokiin. Nämä sokerittomat ja vähärasvaiset muffinssit tarrautuvat tuoreeltaan helposti kiinni vuokiin. Tämän voi välttää käyttämällä silikonisia vuokia tai annostelemalla taikinan voideltuihin muffinssipellin koloihin.
Paista 200 asteessa n. 15-25 minuuttia. Pakastemarjoja sisältävät muffinssit vaativat pidemmän paistoajan kuin esim. marjattomat tai kooltaan pienemmät muffinssit.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
elizium: jippiiiii! Mukavaa kuulla, että läpäisivät siellä tarkan seulan. 😊 Kiitos, kun kerroit kokemuksestasi!
Tuo kookossokeri ei varmasti ole lainkaan huono lisä. Ohjeessa, jonka pohjilta tämän oman reseptini muokkailin, kerrottiin, että voi halutessaan laittaa 1/2 dl hunajaa. Itse jätin sen pois, ja yritin hakea makeutta mahdollisimman kypsillä banaaneilla. Ohjetta ylös kirjoittaessani tarkoitukseni oli lisätä vinkiksi, että halutessaan taikinaan voi lisätä hieman makeutusta, mutta se unohtui. Hyvä, kun sinä testasit ja muistutit! Lisään makeutusvinkin ohjeeseen. 🙂
Tumma suklaa sopisi näihin varmasti ihan superhyvin! Suklaa kun tunnetusti natsaa aikasta mukavasti banaanin ja maapähkinävoinkin kanssa. 😋