4.11.2016
Välimerelliset poromuffinssit
n. 12 kpl
Taikina:
3 dl spelttivehnäjauhoa
1 dl vehnäjauhoa
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl oreganoa
2-3 rkl tuoretta timjamia silputtuna
1 pieni punasipuli
75 g fetajuustoa
75 g savupororouhetta
1/2 – 3/4 dl aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä/maitoa/kasvimaitoa
3/4 dl oliiviöljyä
2 kananmunaa
Päälle:
n. 12 kirsikkatomaattia
timjamia
auringonkukansiemeniä
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, oregano sekä hienonnettu timjami.
Hienonna sipuli sekä pilko fetajuusto ja aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi paloiksi.
Sekoita keskenään ruokakerma, vesi, oliiviöljy ja kananmunat esim. puuhaarukalla tai vispilällä.
Lisää sekaan jauhoseos. Lisää samalla myös pororouhe sekä hienonnetut sipuli, fetajuusto ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään.
Jaa taikina voideltuihin muffinssipellin koloihin.
Halkaise kirsikkatomaatit ja laita pari/kolme puolikasta muffinssien päälle. Ripottele päälle myös hieman tuoretta timjamia sekä auringonkukansiemeniä.
Paista muffinsseja 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Nauti/tarjoile sellaisenaan tai esim. raikkaan salaatin kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Äläs nyt suotta mari-johanna murehdi, jos et kommentoimaan ole ehtinyt. 🙂 Itse ymmärrän vallan hyvin, että välillä on paukut niin lopussa ettei kommenttia irtoa. Niinäkin hetkinä on kuitenkin mukavaa ihastella muiden ohjeita tai luomuksia ja hakea uutta voimaa sitä kautta. Ja sinulla perheellisenä on varmasti välillä huisketta ihan riittämiin. 🙂
Ja kiitos kommentista! Kyllä se vaan kivalta tuntuu, kun saa kaappien perukoilta käytettyä jämät pois pyörimästä ja tulee vielä hyvääkin. Se on vähän niin kuin olisi ilmaiseksi saanut. 😀