Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Täytetyt porkkanakeksit

25.1.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-1_600x600.jpeg

Täytetyt porkkanakeksit                   n. 35 kpl

Vinkki 1: Kokeile keksien täytteeksi maustettua tuorejuustoa, esim. sitruunan-, appelsiinin- tai vaniljanmakuista.
Vinkki 2: Porkkanakeksit maistuvat herkullisilta myös ilman täytettä.

Keksitaikina:
250 g voita
225 g fariinisokeria (n. 3 1/4 dl)
2 kananmunaa
190 g vehnäjauhoja (n. 3 dl)
2 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
180 g kaurahiutaleita (n. 4 1/2 dl)
165 g hienoksi raastettua porkkanaa (n. 2 keskikokoista)
35 g pekaanipähkinöitä rouhittuna/mantelirouhetta (n. 3/4 dl)
(80 g vaaleita sulttaanirusinoita)

Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 – 1,5 dl tomusokeria
n. 1 dl lemon curdia

Koristeluun:
tomusokeria

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella suuressa kulhossa. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, piparkakkumauste sekä kaneli ja lisää seos   voi-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti.

Lisää kaurahiutaleet, porkkanaraaste, pähkinät ja (rusinat). Sekoita tasaiseksi.

Peitä taikina ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Pyöritä taikinasta palloja (n. teelusikallinen) ja laita ne leivinpaperoidulle pellille. Paina jokaista palloa litteämmäksi (eivät leviä kovin paljon paistamisen aikana).

Paista keksejä 180 asteessa n. 12 minuuttia, tai kunnes ovat hieman ruskistuneet. Anna keksien olla pellillä hetken aikaa ja nosta sitten jäähtymään esim. teräsritilälle.

Valmista täyte sekoittamalla lusikalla tomusokeri tuorejuuston sekaan.

Lusikoi tai pursota ensin noin puoli teelusikallista lemon curdia jäähtyneen keksin keskelle ja sitten levitä tai pursota tuorejuustotäytettä lemon curdin ympärille.
image
Paina toinen keksi varovasti kanneksi.

Koristele tomusokerilla. Säilytä jääkaapissa.
——————————————————————————-
Alkuperäisen porkkanakeksireseptin mukainen täyte:
85 g tuorejuustoa
65 g pehmeää voita
1/2 tl raastettua appelsiininkuorta
100 g tomusokeria

Kaikki ainekset vatkataan sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteeton

Kategoriat

Helpot ja nopeatPikkuleivätSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (4)

maris
Kinuskileipomo maris
25.1.2016 22:22

Kiitti Satu! Uskon ja toivon, että tämä resepti saattaisi ainakin ”porkkanaleivonnaiskammosi” parantaa. 😉

Satu
25.1.2016 22:12

Kiitos kivasta ohjeesta Maris! Olen ollut vähän epäluuloinen kaikkia juureksia esim. punajuurta, porkkanaa tai kesäkurpitsaa sisältäviä leivonnaisia kohtaan, mutta tarkoituksena on kyllä voittaa tämä ennakkoluulo. Luulisin, että tällä reseptillä olisi hyvä aloittaa!

maris
Kinuskileipomo maris
25.1.2016 22:11

Hyvä kysymys, Piperrys! Itseäkin mietitytti juuri tuo ”tursuamisvaara” ennen kokeilua. 🙂
Nämä jäävät suhteellisen pehmeiksi. Paistoaika kannattaa olla mieluummin liian lyhyt kuin pitkä. Omat keksit olivat ehkä hieman pienikokoisia, joten 10-11 minuuttia riitti. Ja kun antoi jääkaapissa tekeytyä, niin pehmenivät lisää. Joten ihan pahemman luokan tursuajia eivät ole. Tosin huomasin, että näissä toimii myös laskiaispullista tuttu syömistekniikka – ensin hattu ja sitten pohja. 🙂

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
25.1.2016 20:21

Täällä porkkanakakkufani ilmoittautuu 🙂 Jääkö keksit kovin pehmeiksi? Ettei puolet täytteestä purskahda ulos ekalla haukulla? 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa