25.1.2016
Täytetyt porkkanakeksit n. 35 kpl
Vinkki 1: Kokeile keksien täytteeksi maustettua tuorejuustoa, esim. sitruunan-, appelsiinin- tai vaniljanmakuista.
Vinkki 2: Porkkanakeksit maistuvat herkullisilta myös ilman täytettä.
Keksitaikina:
250 g voita
225 g fariinisokeria (n. 3 1/4 dl)
2 kananmunaa
190 g vehnäjauhoja (n. 3 dl)
2 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
180 g kaurahiutaleita (n. 4 1/2 dl)
165 g hienoksi raastettua porkkanaa (n. 2 keskikokoista)
35 g pekaanipähkinöitä rouhittuna/mantelirouhetta (n. 3/4 dl)
(80 g vaaleita sulttaanirusinoita)
Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 – 1,5 dl tomusokeria
n. 1 dl lemon curdia
Koristeluun:
tomusokeria
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella suuressa kulhossa. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe, piparkakkumauste sekä kaneli ja lisää seos voi-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti.
Lisää kaurahiutaleet, porkkanaraaste, pähkinät ja (rusinat). Sekoita tasaiseksi.
Peitä taikina ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Pyöritä taikinasta palloja (n. teelusikallinen) ja laita ne leivinpaperoidulle pellille. Paina jokaista palloa litteämmäksi (eivät leviä kovin paljon paistamisen aikana).
Paista keksejä 180 asteessa n. 12 minuuttia, tai kunnes ovat hieman ruskistuneet. Anna keksien olla pellillä hetken aikaa ja nosta sitten jäähtymään esim. teräsritilälle.
Valmista täyte sekoittamalla lusikalla tomusokeri tuorejuuston sekaan.
Lusikoi tai pursota ensin noin puoli teelusikallista lemon curdia jäähtyneen keksin keskelle ja sitten levitä tai pursota tuorejuustotäytettä lemon curdin ympärille.
Paina toinen keksi varovasti kanneksi.
Koristele tomusokerilla. Säilytä jääkaapissa.
——————————————————————————-
Alkuperäisen porkkanakeksireseptin mukainen täyte:
85 g tuorejuustoa
65 g pehmeää voita
1/2 tl raastettua appelsiininkuorta
100 g tomusokeria
Kaikki ainekset vatkataan sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitti Satu! Uskon ja toivon, että tämä resepti saattaisi ainakin ”porkkanaleivonnaiskammosi” parantaa. 😉