6.11.2017
Tämä vanha resepti toimi alla olevan pikkuleipäohjeeni esikuvana.
Taatelipikkuleivät
(n. 50-60 kpl pieniä)
150 g pehmeitä taateleita
150 g voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 kananmuna
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 dl manteli-/pähkinärouhetta
koristeeksi pähkinöitä, manteleita, mantelilastuja
Pilko taatelit pieniksi. Voit lisätä pilkottujen taatelien sekaan n. 1 rkl:n vehnäjauhoja ja pyöritellä taateleita jauhoissa, jotta taatelit pysyvät erillään eivätkä paakkuunnu. Lisää samalla sekaan myös manteli- tai pähkinärouhe.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe ja lisää jauhoseos parissa erässä taikinaan. Lisää samalla myös taateli-manteli/pähkinärouheseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja leivo jauhoja apuna käyttäen molemmista puolikkaista pyöreitä tankoja (halkaisija n. 3-4 cm). Kääri tangot muovikelmuun, nosta esim. leikkuulaudan päälle ja siirrä jääkaappiin kovettumaan. Itse annoin kovettua seuraavaan päivään, mutta tangot säilyvät jääkaapissa useita päiviä paistamatta, ja niitä voi paistaa pikkuleiviksi vaikka vähitellen. Näin saat nopeasti tuoreita pikkuleipiä tarjolle vaikkapa yllätysvieraille.
Leikkaa tangot ohuiksi viipaleiksi (reiluhko 1 cm) ja laita viipaleet leivinpaperin päälle pellille. Voit laittaa halutessasi pikkuleivän päälle pähkinänpuolikkaan, mantelin tai mantelilastuja. Paista 200 asteessa kunnes pikkuleivät saavat reunoista hieman väriä (n. 8-10 minuuttia).
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Mummu4: sattuipas sitten mukavasti! Oli ihanaa olla avuksi — vaikkakin vähän vahingossa. 😊