Kinuskileipomo maris

Kategoria: Itsenäisyyspäivä,  Jälkiruoat,  Koristeet,  Muuta makeaa Nähty 576 kertaa
 
06.12.2017
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Syötävät jälkiruokakulhot


Syksyllä halloweenin aikoihin näin Pullahiiren Leivontanurkka -blogissa hauskat syötävät jälkiruokakipot, jotka valmistettiin Melts -napeista: http://www.pullahiiri.com/search/label/Halloween. Näitä suklaan kaltaisia kuorrutenappeja löytyykin vaikka minkälaisissa väreissä ja ilmeisesti useampaa eri merkkiäkin. Itselläni sattui olemaan turkoosin värisiä Candy meltsejä, ja jo silloin syksyllä päätin, että itsenäisyyspäiväksi voisin minäkin kokeilla tehdä jälkkärikulhot Melts -napeista. Näin nyt teinkin, ja hetken mielijohteesta koristelin kippojen reunat vielä sinisellä värisokerilla ja valkoisilla nonparelleilla.
Olivat kyllä kivoja tehdä, ja myös valmistuivat nopsaan. Kuvassa minulla on kipossa mustikkarahkaa, mutta näihinhän voi laittaa tarjolle oikeastaan mitä jälkiruokaa vain (kunhan se ei ole kuumaa/lämmintä). Tai täyttää vaikkapa karkeilla tai muulla pienellä naposteltavalla.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Syötävät jälkiruokakulhot
(6 kpl)

Tarvitset:
noin 150 g Melts -nappeja (itselläni oli käytössä turkooseja Candy Meltsejä)
6 kpl vesi-ilmapalloja
ruokaöljyä

Puhalla kuusi vesi-ilmapalloa ja pese ne. Kuivaa pallot hyvin ja pyyhkäise pintaan hieman ruokaöljyä.

Laita kuorrutenapit kuumuutta kestävään astiaan. Sulata niitä mikrossa pienellä teholla, aina välillä sekoitellen.

Upota vesi-ilmapallojen alaosa sulatettuun kuorrutemassaan. Nosta ilmapallo pois, ripsauta halutessasi värillistä sokeria, nonparelleja tmv. kuorrutteen pintaan ja laita tarjottimelle leivinpaperin päälle jähmettymään. Nosta tarjotin lopuksi jääkaappiin noin 15 minuutin ajaksi.

Tee saksilla (itse käytin neulaa) pieni reikä palloihin, jotta ilma poistuu palloista.
Irrota ilmapallo syötävästä kulhosta ja kupit ovat käyttövalmiita.

(Itselläni jäi parissa kulhossa pohja niin ohueksi, että siihen tuli palloa poistaessa reikä. Kuorruttaessa kannattaakin tarkistaa, että myös pallon pohjassa on riittävästi kuorrutetta. Jos pohjaan kuitenkin tulee pieni reikä, niin voit sulattaa pari Melts-nappia  ja paikata sillä reiät umpeen.)