6.12.2017
Syötävät jälkiruokakulhot
(6 kpl)
Tarvitset:
noin 150 g Melts -nappeja (itselläni oli käytössä turkooseja Candy Meltsejä)
6 kpl vesi-ilmapalloja
ruokaöljyä
Puhalla kuusi vesi-ilmapalloa ja pese ne. Kuivaa pallot hyvin ja pyyhkäise pintaan hieman ruokaöljyä.
Laita kuorrutenapit kuumuutta kestävään astiaan. Sulata niitä mikrossa pienellä teholla, aina välillä sekoitellen.
Upota vesi-ilmapallojen alaosa sulatettuun kuorrutemassaan. Nosta ilmapallo pois, ripsauta halutessasi värillistä sokeria, nonparelleja tmv. kuorrutteen pintaan ja laita tarjottimelle leivinpaperin päälle jähmettymään. Nosta tarjotin lopuksi jääkaappiin noin 15 minuutin ajaksi.
Tee saksilla (itse käytin neulaa) pieni reikä palloihin, jotta ilma poistuu palloista.
Irrota ilmapallo syötävästä kulhosta ja kupit ovat käyttövalmiita.
(Itselläni jäi parissa kulhossa pohja niin ohueksi, että siihen tuli palloa poistaessa reikä. Kuorruttaessa kannattaakin tarkistaa, että myös pallon pohjassa on riittävästi kuorrutetta. Jos pohjaan kuitenkin tulee pieni reikä, niin voit sulattaa pari Melts-nappia ja paikata sillä reiät umpeen.)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kinuskiemo, minä ajattelin päättää ihan samoin! Tästä lähtien suostun lipittämään aamupalajogurttinikin ainoastaan syötävästä kulhosta. Onhan se nyt ihan älyttömän paljon hauskempaa! 😄