19.2.2017
Suklaamuffinssit kinuskisella vaahdolla ja suolapähkinöillä
(12 kpl isoja muffinsseja)
Taikina:
100 g voita
1 1/2 dl maitoa
3/4 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
2 kananmunaa
200 g kermaviiliä
70 g tummaa suklaata rouhittuna
Kuorrute/täyte:
200 g Valio Viola kinuskituorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 rkl fariinisokeria
n. 1 dl suolapähkinöitä (käytin maapähkinöitä)
Mittaa voi ja maito kattilaan. Kuumenna niin, että voi sulaa maidon joukkoon. Nosta hetkeksi sivuun jäähtymään.
Sekoita sokerit, vehnäjauho, kaakaojauhe, sooda ja suola keskenään.
Sekoita toisessa kulhossa kananmunat ja kermaviili.
Rouhi suklaa ja tai käytä suklaahippuja. Sekoita kuivat aineet ja kermaviiliseos keskenään ja lisää lopuksi maito-voiseos sekä rouhittu suklaa.
Jaa taikina 12 muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.
Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorruttamista.
Vaahdota kuohukerma ja lisää vaahdotuksen aikana kinuskituorejuusto sekä fariinisokeri. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on jämäkkää.
Leikkaa jäähtyneiden muffinssien päältä ohut ”hattu” irti. Pursota tai levitä alaosan päälle kerma-tuorejuustovaahtoa ja ripottele pinnalle suolapähkinöitä/suolapähkinärouhetta.
Aseta irti leikattu ”hattu” täytteen päälle.
Vaihtoehtoisesti voit pursottaa kerma-tuorejuustovaahdon tavallisempaan tapaan suoraan muffinssien päälle ja ripotella koristeeksi suolapähkinöitä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tohotin: joo, tuo idea hattujen leikkaamiseen tuli silloin ajankohtaisena olleesta laskiaisesta. Mutta varmasti samaa ideaa voi toteuttaa ajankohdasta riippumatta. 🙂
Kivaa, jos inspiroidut leipasemaan! Suolaisen makea on kyllä hyvää, ja nykyäänhän esim. suolakinuski onkin erittäin suosittua.