2.6.2016
Suklaa-minttutäytekeksit n. 20 kpl
Vinkki: Vielä helpommin ja nopeammin keksit valmistuvat, jos laitat täytteeksi ainoastaan minttusuklaarahkaa ja jätät kerman (sekä vaniljakreemijauheen) pois. Rahkaa kannattaa varata tällöin 2 purkkia (400g) riippuen toki siitä kuinka runsaasti täytettä keksien väliin haluat.
Taikina:
1 pkt (380g) Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa
Täyte:
1 prk (200g) minttusuklaarahkaa
1 dl vispikermaa
(1/2 rkl vaniljakreemijauhetta)
Kauli sulanut suklaataikina n. 3 mm paksuksi levyksi.
Ota pyöreällä muotilla (halkaisia n. 4 cm) taikinasta pikkuleipiä ja siirrä ne pellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa n. 5-6 minuuttia.
Anna pikkuleipien jäähtyä rauhassa pellillä.
Vaahdota kerma (ja lisää vaahdottamisen aikana vaniljakreemijauhe).
Sekoita kerman joukkoon minttusuklaarahka.
Lusikoi tai pursota täytettä keksin pohjapuolelle ja paina toinen keksi päälle kanneksi. Jos pursotat täyteen, niin valitse esim. tähtitylla jossa on halkaisijaltaan mahdollisimman suuri suuosa.
Jos haluat, että keksit ovat syödessä rapeampia, niin täytä ne vasta juuri ennen tarjoilua. Jos taas haluat pehmeitä leivosmaisia täytekeksejä, niin täytä jo aiemmin, sillä jääkaapissa keksit pehmenevät täytteen vaikutuksesta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1535 tähteä