2.6.2016
Suklaa-minttutäytekeksit n. 20 kpl
Vinkki: Vielä helpommin ja nopeammin keksit valmistuvat, jos laitat täytteeksi ainoastaan minttusuklaarahkaa ja jätät kerman (sekä vaniljakreemijauheen) pois. Rahkaa kannattaa varata tällöin 2 purkkia (400g) riippuen toki siitä kuinka runsaasti täytettä keksien väliin haluat.
Taikina:
1 pkt (380g) Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa
Täyte:
1 prk (200g) minttusuklaarahkaa
1 dl vispikermaa
(1/2 rkl vaniljakreemijauhetta)
Kauli sulanut suklaataikina n. 3 mm paksuksi levyksi.
Ota pyöreällä muotilla (halkaisia n. 4 cm) taikinasta pikkuleipiä ja siirrä ne pellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa n. 5-6 minuuttia.
Anna pikkuleipien jäähtyä rauhassa pellillä.
Vaahdota kerma (ja lisää vaahdottamisen aikana vaniljakreemijauhe).
Sekoita kerman joukkoon minttusuklaarahka.
Lusikoi tai pursota täytettä keksin pohjapuolelle ja paina toinen keksi päälle kanneksi. Jos pursotat täyteen, niin valitse esim. tähtitylla jossa on halkaisijaltaan mahdollisimman suuri suuosa.
Jos haluat, että keksit ovat syödessä rapeampia, niin täytä ne vasta juuri ennen tarjoilua. Jos taas haluat pehmeitä leivosmaisia täytekeksejä, niin täytä jo aiemmin, sillä jääkaapissa keksit pehmenevät täytteen vaikutuksesta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kaikille kommenteista! Suklaa ja minttu on pettämätön makupari, vaikka kaikki ei niin putkeen menisikään. 🙂
Nalamuru, minä yritin terävällä veitsellä tökkiä auki tyllaa, mutta laihoin tuloksin. Semmosta ohutta lirua tuli ulos. 🙂 Ajattelin joskus minäkin kokeilla vielä tuolla tyllalla, jota Kinuskikissakin minttusuklaamuffinsseissa onnistuneesti käytti. Se oli vaan minulla juuri pesussa, niin turvauduin tähän hieman eri malliseen.