Kinuskileipomo maris

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kevyet herkut,  Konvehdit ja makeiset,  Muuta makeaa Nähty 519 kertaa
 
07.04.2018
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

Snickers-fanin herkkupalat


Snickers-suklaapatukka on yksi suosikkini kaupan makeishyllyn valikoimasta. On se kuitenkin sen verran tuhtia syötävää, että ei sillä ihan päntiönään viitsi herkutella. Niinpä minulla onkin yllättävien mielitekojen varalle esiliinan taskussa tämmöinen vähän terveellisempi herkkuresepti. Näillä pääasiassa suolapähkinöistä ja taateleista koostuvilla sekä helposti ja nopeasti valmistuvilla herkkupaloilla on kyllä lähtenyt pahinkin Snickersin himo. 😛

Alunperin löysin Snickers-fanin patukat kirjasta nimeltä Parempia herkkuja ilman sokeria, gluteenia ja maitoa (kirj. Ulrika Hoffer). Tuo kirja oli minulla lainassa, enkä enää muista tarkkaa alkuperäistä ohjetta. Sen kuitenkin muistan, että pienensin ohjetta jonkin verran heti ensimmäisellä kerralla. Myöhemmin lisäsin mukaan hieman maapähkinävoita sekä pinnalle kaakaojauhekuorrutuksen. Nyt viimeisimmillä kerroilla olen puolestaan kuorruttanut palat tummalla suklaalla. Ja sehän näihin vasta hyvin sopiikin! Ja eikös tumma suklaakin ole kohtuullisissa määrin nautittuna terveysruokaa. 😉

Terveellisemmät ”snickers”-palat
(n. 12 pientä palaa)

Vinkki: voit palojen leikkaamisen sijaan pyörittää massasta palloja ja dipata ne suklaassa tai kierrittää kaakaojauheessa. Palloja tulee noin 14 kpl. Suklaata kannattaa varata pallojen kuorruttamiseen vähintään tuplamäärä.

Taikinamassa:
120 g (n. 1 1/2 dl) kivettömiä taateleita
1 1/4 dl suolattuja maapähkinöitä (tai 1 dl suolapähkinöitä ja 1 rkl maapähkinävoita)
2 rkl (raaka)kaakaojauhetta
ripaus vaniljajauhetta
1/2 rkl kookosöljyä

Kuorrutus:
n. 70 g (maidotonta) tummaa suklaata tai
kaakaojauhetta

Jauha pähkinät tehosekoittimessa tai muussa vastaavassa.
Lisää taatelit, kaakaojauhe, vaniljajauhe ja kookosöljy (+ maapähkinävoi).
Sekoita kunnes seos on tasaista.

(Jos taatelit ovat rutikuivia, niin voit liottaa niitä ensin: kaada taateleiden päälle 1/2  – 1 dl kiehuvaa vettä, anna taateleiden pehmetä noin viiden minuutin ajan ja kaada sitten vesi pois.)

Ota taateli-pähkinäseos kulhosta ja vaivaa sitä hiukan, jotta se on täysin sekoittunut. Kauli tai painele seos (kahden leivinpaperin välissä) pieneksi levyksi (n. 13 cm x 13cm)
Nosta levy hetkeksi jähmettymään ja viilentymään jääkaappiin.

Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen ja levitä se taateli-pähkinälevyn päälle. Nosta jähmettymään jääkaappiin.
Jos et halua suklaakuorrutusta ripottele päälle kaakaojauhetta.
Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Säilytä jääkaapissa.