Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Sitruunaiset salmiakkitäytepikkuleivät

29.6.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-45_600x600.jpeg

Sitruunaiset salmiakkitäytepikkuleivät
(n. 30-40 kpl, muotin koosta riippuen)

Pikkuleipätaikina:
125 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 kananmuna
pienen sitruunan kuoriraaste
1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)

Salmiakkitäyte:
1/2 dl sokeria
2 1/2 tl perunajauhoja
1/2 dl kermaa
1/2 dl Apteekin salmiakki -mixeriä
1 kananmunankeltuainen
85 g voita

Kuorrute ja koristelu:
3 dl tomusokeria
n. 2-3 rkl sitruunamehua
keltaista elintarvikeväriä
Apteekin salmiakki -rouhetta (huom! Sisältää vehnää, mutta jos täydellinen gluteenittomuus tarpeen valitse gluteeniton rouhe, strösseli tai nonparelli.)

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon kananmuna ja sitruunankuoriraaste. Lisää lopuksi jauho-leivinjauhe -seos ja sekoita tasaiseksi.
Laita taikina tuorekelmuun käärittynä jääkaappiin noin tunnin ajaksi. Taikinan voi valmistaa myös edellisenä päivänä valmiiksi ja ottaa hyvissä ajoin ennen leipomista pehmenemään.

Valmista tässä välissä täytteeseen tuleva salmiakkikiisseli, jotta se ehtii jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen voin kanssa yhdistämistä.
Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää joukkoon kananmunankeltuainen, kerma ja salmiakkimixeri.
Kuumenna seosta kokoajan sekoittaen kunnes kiisseli pulpahtaa. Nosta pois levyltä, sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kauli pikkuleipätaikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla ympyröitä. Oman muottini halkaisija oli aika pieni, vain n. 3 cm. Mutta voit käyttää haluamasi kokoista muottia.
Siirrä pikkuleivät pellille leivinpaperin päälle ja paista 170 asteessa n. 6-7 minuuttia.
Anna pikkuleipien jäähtyä.

Vaahdota täytteeseen tuleva huoneenlämpöinen voi vaahdoksi ja lisää joukkoon salmiakkikiisseli. Sekoita tasaiseksi.

Pursota tai levitä täytettä pikkuleivän päälle ja paina toinen pikkuleipä kanneksi.

Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokerin joukkoon sitruunamehu ja keltainen elintarvikeväri. Kannattaa ensin lisätä sitruunamehua varovaisemmin (2 rkl), ja jos kuorrute tuntuu vielä liian jäykältä, lisätä sitten vielä sitruunamehua.
Levitä kuorrutetta keksien päälle ja ripottele välittömästi salmiakkirouhetta pinnalle ennen kuin kuorrute ehtii kovettua.

Säilytä pikkuleivät jääkaapissa.
Kokemukseni mukaan sopivat hyvin myös pakastettaviksi.

 

Ainesosat

Lakritsi/salmiakkiSitruuna/appelsiini/lime

Erityisruokavaliot

GluteenitonKasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

Pikkuleivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (2)

maris
Kinuskileipomo maris
30.6.2016 17:41

Kiitti mari-johanna!
Ai niin, mukavaa lomaa sinulle! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
30.6.2016 14:23

Sinulla on ollut siis pikkuleipä tehdas pystyssä! Kivan näköisiä ovat ja varmasti maukkaita ja hyvä tietää että onnistuu gluteenittomina. Ja mikä mukavaa,olet testannut jo pakastuksenkin kun niin moni meistä aina juuri sitä kyselee! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa