30.8.2015
Sitruunaiset mustikkaneliöt n. 48 palaa
Pohja
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Täyte
3 rasiaa (a’ 180 g) maustamatonta tuorejuustoa (olen korvannut 200 g:n pakkauksilla)
3/4 dl sokeria
1/2 dl sitruunamehua
1 rkl sitruunankuorta raastettuna
3 kananmunaa
Mustikkakerros
200 g mustikoita (pakastettuja, mutta eiköhän tuoreillakin onnistu)
2rkl perunajauhoja
Pinnalle
1 1/2 dl fariinisokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoja
75 g voita
1 1/2 dl mantelilastuja
1. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Nypi seos muruiksi. Lisää munat ja sekoita taikina tasaiseksi.
2. Vuoraa pelti (30×38 cm) leivinpaperilla ja taputtele taikina jauhotetuin käsin tasaisesti pellille.
3. Esipaista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
4. Sekoita täytteen ainekset keskenään kierrevatkaimella. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 20 minuuttia.
5. Sekoita jäisten mustikoiden joukkoon perunajauhot ja ripottele mustikat tasaisesti tuorejuustotäytteen päälle. Nypi fariinisokeri, jauhot ja pehmeä voi keskenään. Sekoita joukkoon mantelilastut. Levitä muruseos mustikoiden päälle.
6. Paista vielä n. 30 minuuttia. Nosta lopuksi piirakka uunin ylätasolle, jotta se saa hieman väriä.
7. Jäähdytä ja leikkaa neliöiksi.
Säilytä piirakka jääkaapissa. Itse olen tätä myös pakastanut hyvällä menestyksellä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos soja 🙂