25.6.2018
Sitruunaiset hillosilmät
(n. 80 kpl)
Taikina:
200 g huoneenlämpöistä voita
240 g vehnäjauhoja
40 g perunajauhoja
100 g sokeria
35 g kananmunaa
30 g vettä
2 – 3 tl sitruunan kuoriraastetta (ei ole pakollinen,voi jättää halutessa poiskin)
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
1/2 – 1 dl paistonkestävää mansikka-/vadelmamarmeladia
Punnitse kulhoon huoneenlämpöinen voi sekä lisää siivilöidyt vehnä-ja perunajauhot.
Vaahdota voi ja jauhot kuohkeaksi ilmavaksi vaahdoksi, vähintään 10 minuutin ajan.
Sekoita keskenään sokeri, kananmuna, vesi, sitruunan kuoriraaste ja vaniljasokeri. Lisää seos parissa erässä nopeasti sekoittaen voi-jauhovaahdon joukkoon. Älä sekoita enää liikaa.
Laita taikina pursotuspussiin, jonka päässä on iso kukka- tai tähtitylla (itse käytin näissä kukkatyllaa).
Pursota pellille leivinpaperin päälle pieniä ruusukkeita. Laita marmeladi pieneen pursotus- tai pakastuspussiin ja pursota pikkuleipien keskelle marmeladisilmä.
Paista 190 asteessa kiertoilmalla (tai 200-asteessa tavallinen uuni) n. 6-7 minuutin ajan tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Lissy, kiitos! Aika kurvikkaita näistä tosiaan tuli, mutta ei kai muotoja voi koskaan liikaa olla. 😄😉