1.2.2018
Sitruuna-inkivääripikkuleivät
(n. 25-30 kpl)
Taikina:
100 g voita
1 dl sokeria (lisää halutessasi, alk.per. ohjeessa 2 dl)
1 kananmuna
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 1/2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
3 rkl sitruunan mehua
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
n. 1 dl tomusokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita.
Lisää sitruunan mehu, sitruunankuori- ja inkivääriraaste sekä vaniljasokeri.
Lisää lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
(Itse laitoin taikinan tässä välissä hetkeksi (15 min.) jääkaappiin, jotta sitä olisi helpompaa käsitellä. Voit kuitenkin halutessasi ryhtyä saman tein pyörittelemään taikinasta palloja. Tällöin keksit mahdollisesti myös leviävät enemmän kuin taikinan ollessa viileämpää.)
Laita tomusokeri pieneen kippoon.
Ota taikinasta pieniä, noin ruokalusikallisen kokoisia kökkäreitä, ja pyörittele ne palloiksi. Kierrittele pallot huolellisesti tomusokerissa. Jos taikina on kovasti tahmeaa, taikinakökkäreet voi ensin kierritellä tomusokerissa ja sitten pöyrittää palloiksi.
Laita pikkuleivät leivinpaperin päälle pellille. Jätä hieman leviämisvaraa. Voit halutessaasi painaa palloja lusikalla hieman litteämmiksi.
Paista 180 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla n. 10-15 minuuttia.
Pikkuleipien ei juurikaan tarvitse saada väriä.
Anna pikkuleipien jäähtyä hetken aikaa pellillä ennen pois siirtämistä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
No kappas vaan, niinpäs onkin sadas reseptini. 🤓 Kiitos huomiosta ja kommentistasi, mari-johanna! Huomasin, kun 99 reseptiä tuli täyteen, mutta tämä täysiluku menikin sitten ihan ohi. 😄