18.5.2016
Salmiakki-suklaapopsit n. 20 kpl
Vinkki1: Voit halutessasi jättää salmiakkimixerin ja -rouheen pois ja tehdä pelkkiä suklaapopseja. Tällöin voit lisätä täyteseokseen esim. valko- tai maitosuklaata pieneksi rouhittuna.
Vinkki2: Voit tarjoilla makeispallot myös pienistä leivosvuoista ja jättää tikut kokonaan pois.
Täyte
1/2 pkt (a’ 380 g) Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikina
100 g maustamatonta tuorejuustoa
70 g tummaasuklaata
2 rkl Haganol Apteekin -salmiakkimixeriä
1 rkl Haganol Apteekin -salmiakkirouhetta
Kuorrute
150 – 200 g valkosuklaata (riipuen siitä, kuorruttaako osittain/kokonaan)
Koristelu
salmiakkirouhetta
Lisäksi n. 20 kpl tikkaritikkuja (tai esim. cocktailtikkuja)
Sulata suklaataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Muotoile taikinasta pieniä palloja (n. 10 kpl) ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Paina käsin litteämmäksi. Paista 200 asteessa n. 6-7 minuuttia. Anna jäähtyä.
Hienonna keksit tehosekoittimella. Lisää keksimurskan joukkoon tuorejuusto, sulatettu suklaa, salmiakkimixeri sekä salmiakkirouhe.
Sekoita käsin tasaiseksi. Kannattaa käyttää muovihanskoja käsien suojana. Laita massa pieneksi hetkeksi jääkaappiin.
Muotoile täytemassasta pienen lihapullan kokoisia palloja ja laita ne esim. leivinpaperoidun leikkuulaudan tai pellin päälle. Anna pallojen viilentyä jääkaapissa 30-60 minuuttia. (Jos mahdollista ja haluat, voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla pallot pakastimeen hetkeksi).
Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa. Käytä matalampaa tehoa ja sekoittele suklaata välillä. Sulatusastia saa olla mielellään kapea ja korkea, koska pallojen kuorruttaminen sujuu silloin helpommin.
Kasta tikkaritikkujen toinen pää valkosuklaassa ja työnnä tikut palloihin. Siirrä hetkeksi jääkaappiin, jotta tikut jähmettyvät kiinni nopeammin.
Kasta pallot suklaassa joko kokonaan tai osittain. Laita popsit pystyyn esim. styroxlevyyn tai sokerilla täytettyyn astiaan. Ripottele heti kuorruttamisen jälkeen salmiakkirouhe pinnalle, ennen kuin suklaa ehtii kovettua.
Säilytä popsit jääkaapissa.
Popsit voi ja kannattaakin tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin rakenne ja maut ehtivät tasaantua.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos sokeriruusu sinullekin! Nämä valmistuivat tosiaan yllättävän nopeasti, varsinkin kun käytin pakastinta pikajäähdyttäjänä. Ja aika jämäkkää tuo massa oli muutenkin, että ei sitä hirveästi tarvinnut jähmetellä. Mutta suklaakuorrutus kyllä onnistuu paremmin viileälle popsipinnalle.
Juu, tuo on kyllä ihmeellistä, että miten sitä omissa jutuissa näkee vain ne virheet ja muiden leipomuksissa näkee vain sen kaiken kauniin. 🙂