17.4.2018
Ruis-banaanimuffinssit
(n. 10 kpl keskikokoisia)
Taikina:
4 isohkoa banaania (kypsiä)
1 kananmuna
3/4 dl ruokaöljyä (jos ei tarvitse olla maidoton, voi laittaa puolet öljyä ja puolet voita)
1 dl kaurajauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl ruisjauhoja
1/2 mantelijauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl (luomu)kanelia
ripaus vaniljajauhetta
päälle mustikoita 1/2 – 1 dl
Muussaa banaanit haarukalla ja sekoita joukkoon kananmuna ja öljy (tai sulatettu voi).
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada keskenään sekoitetut kosteat aineet kuiva-aineseoksen joukkoon, ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina muffinssivuokiin. Kannattaa käyttää tukevia vuokia tai sitten paperisia vuokia yhdessä muffinssipellin kanssa. Ripottele/painele päälle mustikoita (voit sekoittaa joukkoon hivenen perunajauhoja). Paista 180-asteessa n. 20-30 minuuttia muffinssien koosta riippuen.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
No et sinä, Kinuskiemo, kauan aikaillut, vaikka ”väärän väriset” banaanit prosessia vielä hidastivatkin. Mutta eihän me pienistä lannistuta. 😄
Kivaa kun palasit kertomaan kokemuksestasi, ja mukavaa jos muffinssit maistuivat! Tuo onkin muuten totta, että banaaneita ei kannata muussata ihan sileäksi soseeksi. Huomasin sen tässä ihan vasta, kun johonkin tämmöiseen saman tapaiseen taikinaan surautin sauvasekoittimella banaanit soseeksi. Omakin suuni sanoi, että ei ollut hyvä juttu se. Parempi jättää sattumia. 🙂