Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Ruis-banaanimuffinssit (sokerittomat)

17.4.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C54A9F6A-318D-47F9-B25F-08849C793244_600x600.jpeg

Olen tässä silloin tällöin yrittänyt leivoskella ravitsevaa ja maistuvaa välipalasyömistä pienelle veljentyttärelleni. Nämä mustikoilla höystetyt ruis-banaanimuffinssit ovat yksi onnistuneimmista tällä saralla, ja maistuivat kahvipöydässä kaikille - ikään katsomatta. Jopa oma (vähän banaania vieroksuva) makuaistini ymmärsi, että rukiin ja banaanin yhdistäminen oli napakymppi. 😊 Ja päälle koristeeksi ripottellut mustikat täydensivät makua erinomaisesti.

Käytin näiden valmistamiseen täältä löytämääni reseptiä: http://atmarias.indiedays.com/2018/04/11/ylihyvat-sokerittomat-muffinssit/.

Jonkin verran tuota alkuperäistä reseptiä muokkailin. Muun muassa korvasin osan ruisjauhoista mantelijauheella, jotta muffinssien rakenne vähän kevenisi. Kohotusaineen määrän puolitin, lisäsin taikinaan mausteita ja päälle tosiaan ripottelin hieman mustikoita erilaisten siementen sijaan. Oikein maistuvaa! Nyt jaksaa. 👍

Ruis-banaanimuffinssit
(n. 10 kpl keskikokoisia)

Taikina:
4 isohkoa banaania (kypsiä)
1 kananmuna
3/4 dl ruokaöljyä (jos ei tarvitse olla maidoton, voi laittaa puolet öljyä ja puolet voita)
1 dl kaurajauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl ruisjauhoja
1/2 mantelijauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl (luomu)kanelia
ripaus vaniljajauhetta

päälle mustikoita 1/2 – 1 dl

Muussaa banaanit haarukalla ja sekoita joukkoon kananmuna ja öljy (tai sulatettu voi).
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada keskenään sekoitetut kosteat aineet kuiva-aineseoksen joukkoon, ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina muffinssivuokiin. Kannattaa käyttää tukevia vuokia tai sitten paperisia vuokia yhdessä muffinssipellin kanssa. Ripottele/painele päälle mustikoita (voit sekoittaa joukkoon hivenen perunajauhoja). Paista 180-asteessa n. 20-30 minuuttia muffinssien koosta riippuen.

Ainesosat

HedelmäMustikkaTäysjyvä/ruis

Erityisruokavaliot

MaidotonPähkinätönVegaaninen

Kategoriat

Helpot ja nopeatKevyet herkutLapsetMuffinssitPikku-Kinuskit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (7)

maris
Kinuskileipomo maris
24.4.2018 20:05

No et sinä, Kinuskiemo, kauan aikaillut, vaikka ”väärän väriset” banaanit prosessia vielä hidastivatkin. Mutta eihän me pienistä lannistuta. 😄

Kivaa kun palasit kertomaan kokemuksestasi, ja mukavaa jos muffinssit maistuivat! Tuo onkin muuten totta, että banaaneita ei kannata muussata ihan sileäksi soseeksi. Huomasin sen tässä ihan vasta, kun johonkin tämmöiseen saman tapaiseen taikinaan surautin sauvasekoittimella banaanit soseeksi. Omakin suuni sanoi, että ei ollut hyvä juttu se. Parempi jättää sattumia. 🙂

Kinuskiemo
24.4.2018 18:53

Nyt on kaupassakipaisu takana päin. Selvästi kypsät banaaniyksilöt olivat edelleen vähemmistönä meidän kaupassa, mutta riittävän kypsiä kuitenkin löytyi. Olin itse asiassa päättänytkin, että ilman en poistu paikalta. Hyvin ne myös muusautuivat haarukalla. Toisaalta ei ihan muusiksi tarvitsekaan kaikkea saada, sattumat maistuvat syödessä herkullisilta. Ja mehustavat taikinaa nekin.

Oikein meheviä ja maukkaita muffinsseista myös tuli! Ohjeen mukaan tein, vain vaniljajauheen vaihdoin vaniljasokeriin, kun sitä sattui olemaan. Myös mustikat vaihtuivat samasta syystä puolukoihin. Oli ehkäpä maailman helpoin ja nopein prosessi. Taikina oli hetkessä tehty ja saman tien uunissa. Paistoin syväkoloisessa silikonisessa muffinssivuoassa. Ilman voitelua, irtosivat hyvin. Tämä resepti jää helppojen, maukkaiden ja terveellisten banaanireseptien listalle.
Kiitos ohjeesta! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
19.4.2018 19:13

Nyt vaan sitten, Kinuskiemo ja kintas, kipaisette kaupan kautta, niin rupeaa hommat sujumaan! 😊
Kinuskiemo: aivan sama kokemus kaupassa noista banaaneista. En kyllä yleensä hirveästi siinä banaanitiskillä notku, mutta semmoinen mielikuva minulle on kuitenkin tullut, että yleensä siinä on valinnanvaraa vaikka kuinka: on raakaa, kypsää ja juuri sitten niitä mustia, jotka eivät enää oikein kellekään tahdo kelvata. Nyt ei sitten ollut kuin muutama hassu banaani ja nekin lähes vihreitä! Siinä toisen asiakkaan kanssa ääneen samaa asiaa pällisteltiin. No, onneksi banaanit kuitenkin suht nopsasti kypsyvät. 🙂

Kinuskiemo
19.4.2018 12:17

Samoin täällä. Kurkistus jauhokaappiin osoitti, että täydennys on tällä hetkellä tarpeen. Ja banaanit. Epätavallista, mutta nyt sekä minulla että kaupassa banaanit ovat vasta juuri ja juuri muuttumassa kypsän oloisiksi. (Yleensä ylikypsät ovat hyvin edustettuina.) Täytyy ensin odottaa, että ne tuossa pöydällä muuttuvat ylikypsän suuntaan. Ovat todellakin silloin mehukkampia leivontaan ja helpompia muusata haarukalla.

Kiinnostava ja houkuttelevan kuuloinen resepti. Odotan innolla ”välipalaa”. 🙂

kintas
Kinuskileipomo kintas
18.4.2018 12:16

Kiitos vinkeistä maris! 😀 Pitää täydentää ruokavarastot ensi kauppareissulla, että näidenkin kokeileminen onnistuu 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
18.4.2018 07:39

Kiitos, kintas! Mukava kuulla, että resepti herätti kiinnostusta. Kannattaa kokeilla. Kyllä näistä ainakin meillä tunnuttiin tykkäävän. 😊
Mahdollisimman kypsiä banaaneja kannattaa käyttää, jotta tulee makeutta ja menevät helpommin soseeksi. Ja mausteita voi laittaa oman maun mukaan enemmän tai vähemmän. Minä vähän varovasti laitoin tuon pienen syöjän takia. 🙂

kintas
Kinuskileipomo kintas
18.4.2018 04:49

Näitä voisin kokeilla tehdä, kuulostaa hyviltä! 😛

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa