30.8.2016
Rapeat kaurakeksit
20-25 kpl
125 g voita
2 1/2 dl sokeria (laitoin 2 dl, riitti oikein hyvin)
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
2 dl (gluteenitonta) kaurajauhoa
2 1/2 dl (gluteenitonta) kauralesettä
1/3 tl leivinjauhetta
Sulata voi ja lisää sekaan sokeri.
Lisää seokseen kananmuna ja vaniljasokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita.
Annostele taikinasta väljästi leivinpaperin päälle pellille sopivan kokoisia nokareita (noin ruokalusikka).
Paista 175 asteessa uunin yläosassa noin 14 minuutin ajan.
Anna keksien jäähtyä hetken aikaa pellillä ennen nauttimista.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Joo, aikalailla sitä samaa sarjaa. 🙂 Kauralastut tosin taitavat koostua hiutaleista ja ripauksesta vehnäjauhoa. Nämä ovat myös paksumpia kuin lastut. Mutta makumaailma on samanoloinen, kyllä. 🙂