Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Raparperi-wilhelmiinat

10.6.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-151_600x600.jpeg

Raparperipikkuleivät
(n. 30-35 kpl)

Taikina:
200 g voita
1 dl ruokokidesokeria
1 dl fariinisokeria
2 rkl siirappia
1 kananmunan keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
noin 350 g raparperia
2 dl ruokokidesokeria
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl voita
1 1/2 tl kanelia
1/4 tl vaniljajauhetta

Pinnalle: 
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua

Valmista ensin täyte. Huuhdo raparperin varret ja kuori tarvittaessa ohuelti. Leikkaa raparperit puolen sentin palasiksi. Mittaa kaikki täytteen ainekset pannulle/kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Anna täytteen jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokerit ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja sekoita nopeasti murumaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta leivinpaperoidulle pellille 3-4 parin sentin levyistä tankoa. Jätä tankojen väliin reilusti leviämisvaraa. (Käytä tarvittaessa kahta peltiä).

Litistä tankoja hieman, jotta täyte pysyy taikinan pinnalla. Annostele pikkulusikalla raparperitäyte keskiosaan. (Itse painelin tankojen keskelle syvennyksen sormin, ja laitoin täytteen ”uraan”.)

Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Leikkaa tangot lämpiminä suoriksi tai viistoiksi paloiksi. Anna sitten pikkuleipien jäähtyä kunnolla.

Sekoita sokerikuorrutuksen ainekset keskenään ja valuta pikkuleipien päälle.

Säilytä raparperi-wilhelmiinat tiiviissä rasiassa. Ne voi myös pakastaa.

Ainesosat

Raparperi

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Kategoriat

KesäKevätPikkuleivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (3)

maris
Kinuskileipomo maris
11.6.2017 17:19

Niinpä! Nyt näitä raparperiherkkuja on tehtävä, jos koskaan. 😊
Ja jos raparperista on jo tullut tehtyä piirakoita sen seitsemää sorttia, niin kannattaa välillä tekaista myös pikkuleipiä. Wilhelmiinat eivät kalpene herkullisimmankaan piiraan rinnalla.😊

Kinuskiemo
11.6.2017 14:29

No nyt jos koskaan! Raparperisato valmistuu kohisten. Kiva, että sait ajatuksen kekseistä. Nämä ovat varmasti maukkaita ja näyttävätkin mainiosti leivosmaisilta. 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
11.6.2017 07:59

No kappas vaan, raparperia kekseissä! 🙂
Varmasti todella hyvää, eipä vaan itsellä ole tullut mieleen alkaa leipoa raparperia kekseiksi.Kaikkea muuta toki on kokeiltu. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa