10.6.2017
Raparperipikkuleivät
(n. 30-35 kpl)
Taikina:
200 g voita
1 dl ruokokidesokeria
1 dl fariinisokeria
2 rkl siirappia
1 kananmunan keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
noin 350 g raparperia
2 dl ruokokidesokeria
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl voita
1 1/2 tl kanelia
1/4 tl vaniljajauhetta
Pinnalle:
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua
Valmista ensin täyte. Huuhdo raparperin varret ja kuori tarvittaessa ohuelti. Leikkaa raparperit puolen sentin palasiksi. Mittaa kaikki täytteen ainekset pannulle/kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Anna täytteen jäähtyä.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokerit ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen.
Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja sekoita nopeasti murumaiseksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta leivinpaperoidulle pellille 3-4 parin sentin levyistä tankoa. Jätä tankojen väliin reilusti leviämisvaraa. (Käytä tarvittaessa kahta peltiä).
Litistä tankoja hieman, jotta täyte pysyy taikinan pinnalla. Annostele pikkulusikalla raparperitäyte keskiosaan. (Itse painelin tankojen keskelle syvennyksen sormin, ja laitoin täytteen ”uraan”.)
Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Leikkaa tangot lämpiminä suoriksi tai viistoiksi paloiksi. Anna sitten pikkuleipien jäähtyä kunnolla.
Sekoita sokerikuorrutuksen ainekset keskenään ja valuta pikkuleipien päälle.
Säilytä raparperi-wilhelmiinat tiiviissä rasiassa. Ne voi myös pakastaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Niinpä! Nyt näitä raparperiherkkuja on tehtävä, jos koskaan. 😊
Ja jos raparperista on jo tullut tehtyä piirakoita sen seitsemää sorttia, niin kannattaa välillä tekaista myös pikkuleipiä. Wilhelmiinat eivät kalpene herkullisimmankaan piiraan rinnalla.😊