18.1.2016
Granola n. 1,8 l
Vinkki: Gluteenittoman granolan saat käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita ja korvaamalla myös kauraleseet niillä.
3/4 dl kookosöljyä
1/2 dl hunajaa
1 dl omenasosetta (esim. 1 Piltti-sosepurkki 125 g)
8 dl isoja kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
1 dl siemensekoitusta
1 dl pähkinöitä/manteleita rouhittuna
1 tl piparkakkumaustetta
1/2-1 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
1/2 tl suolaa
2 keskikokoista porkkanaa raastettuna
2 dl rusinoita/kuivattuja karpaloita
Sulata kookosöljy isohkossa kattilassa (tai mikrossa mikronkestävässä kulhossa). Lisää sekaan omenasose ja hunaja. Sekoita tasaiseksi.
Sekoita keskenään kaurahiutaleet ja -leseet, siemenet, pähkinärouhe, mausteet ja porkkanaraaste. Lisää kuiva-aineseos öljyseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.
Levitä seos tasaisesti leivinpaperin päälle pellille ja paahda uunissa 150 asteessa n. 30 minuuttia. Laske lämpötilaa 120 asteeseen ja jatka paahtamista n. 30 minuuttia. Sekoittele seosta varovasti paahtamisen aikana n. 10-15 minuutin välein ja ole tarkkana, sillä granola kärähtää helposti.
Anna jäähtyä ja sekoita sitten joukkoon rusinat/kuivatut karpalot. Säilytä granola kannellisessa astiassa kuivassa paikassa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitti mari-johanna. 🙂 Itse on tullut nyt natusteltua tätä aamu- ja iltapalaksi ja erään kerran siinä välilläkin. 🙂 Mitään erityisen makeaa tämä ei ole, kun en halunnut erikseen lisäillä sokeria. Mutta jos makeutta haluaa lisää, niin hunajan määrää voi lisätä, ja silloin tästä varmaan saa vielä ”muromyslimäisempää”. Ja vaniljasokeri sopisi varmasti myös hyvin.