Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

”Porkkanakakku” granola

18.1.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image_600x600.jpeg

Granola                     n. 1,8 l

Vinkki: Gluteenittoman granolan saat käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita ja korvaamalla myös kauraleseet niillä.

3/4 dl kookosöljyä
1/2 dl hunajaa
1 dl omenasosetta (esim. 1 Piltti-sosepurkki 125 g)
8 dl isoja kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
1 dl siemensekoitusta
1 dl pähkinöitä/manteleita rouhittuna
1 tl piparkakkumaustetta
1/2-1 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
1/2 tl suolaa
2 keskikokoista porkkanaa raastettuna
2 dl rusinoita/kuivattuja karpaloita

Sulata kookosöljy isohkossa kattilassa (tai mikrossa mikronkestävässä kulhossa). Lisää sekaan omenasose ja hunaja. Sekoita tasaiseksi.

Sekoita keskenään kaurahiutaleet ja -leseet, siemenet, pähkinärouhe, mausteet ja porkkanaraaste. Lisää kuiva-aineseos öljyseoksen joukkoon ja sekoita hyvin.

Levitä seos tasaisesti leivinpaperin päälle pellille ja paahda uunissa 150 asteessa n. 30 minuuttia. Laske lämpötilaa 120 asteeseen ja jatka paahtamista n. 30 minuuttia. Sekoittele seosta varovasti paahtamisen aikana n. 10-15 minuutin välein ja ole tarkkana, sillä granola kärähtää helposti.

Anna jäähtyä ja sekoita sitten joukkoon rusinat/kuivatut karpalot. Säilytä granola kannellisessa astiassa kuivassa paikassa.

Ainesosat

Puolukka/karpalo

Erityisruokavaliot

GluteenitonKasvisruokavalioLiivatteetonMaidotonMunaton

Kategoriat

Helpot ja nopeatKevyet herkutMuuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (2)

maris
Kinuskileipomo maris
18.1.2016 22:42

Kiitti mari-johanna. 🙂 Itse on tullut nyt natusteltua tätä aamu- ja iltapalaksi ja erään kerran siinä välilläkin. 🙂 Mitään erityisen makeaa tämä ei ole, kun en halunnut erikseen lisäillä sokeria. Mutta jos makeutta haluaa lisää, niin hunajan määrää voi lisätä, ja silloin tästä varmaan saa vielä ”muromyslimäisempää”. Ja vaniljasokeri sopisi varmasti myös hyvin.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
18.1.2016 21:20

Tämähän kuulostaa vähintäänkin mielenkiintoiselta! 🙂
Nyt kaikki myslin ystävät tätä kokeilemaan! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa