Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Porkkana-siemen-kauranäkkäri

26.1.2019

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_600x600.jpeg

Ihan äskettäin huomasin uusimmassa K-ruoka-lehtisessä (1/2019) ohjeen siemennäkkäriin, joka sisälsi porkkanaraastetta. Innostuin porkkanaideasta ja halusin kehitellä oman porkkanaisen näkkärin. Itse suosin paljon kauraa ja myös tykkään kaurasta, joten päädyin kokeilemaan kauranäkkäriä erilaisilla siemenillä sekä porkkanalla höystettynä. 

 

Juuri tässä näkkäriä rouskuttelin (tai no, rouskuttelen yhä - miten näihin näkkäreihin tuleekin aina himo!), ja olen kyllä mielissäni lopputuloksesta. Oikein maukasta, mureaa ja ravitsevaa! 

 

Minulla on tapana tehdä säännöllisesti, parisen kertaa kuussa, siemennäkkäriä tällä Kinuskileipomostanikin löytyvällä reseptillä. Tämä kauranäkkäri oli kuitenkin sen verran ylivetoa, että jatkosuunnitelmissani onkin tehdä tätä ja siemennnäkkäriä vuorotellen. 🙂

 

 

Porkkana-siemen-kauranäkkäri
(pellillinen, n. 40 cm x 33 cm)

Huom! Jos näkkärin tulee olla täysin gluteenitonta, käytä gluteenittomia kaurahiutaleita ja -jauhoja.

1 (n. 100 g) porkkana
2 dl (gluteenitomia) isoja kaurahiutaleita
2 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl chia-siemeniä
1/2 tl suolaa (tai maun mukaan)
2 dl haaleaa vettä
1/2 dl (oliivi)öljyä

pinnalle sormisuolaa

Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan porkkanaraaste. Sekoita huolellisesti.
Lisää vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperille. Aseta toinen leivinpaperi päälle ja kauli näkkärimassa leivinpapereiden välissä ohueksi, pellin kokoiseksi levyksi. Nosta leivinpaperin avulla uunipellille.
Jos haluat, leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä valmiiksi paloiksi ja ripottele päälle hieman sormisuolaa.

Paista kiertoilmauunissa 150 asteessa (tavallisessa uunissa 175 asteessa) n. 40 – 50 minuutin ajan tai kunnes näkkäri on keskeltäkin rapsakkaa.

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Erityisruokavaliot

GluteenitonKasvisruokavalioLiivatteetonMaidotonMunatonVegaaninen

Kategoriat

Helpot ja nopeatLeivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (4)

maris
Kinuskileipomo maris
30.1.2019 21:39

Juu ei, purkkaa jauhetaan vasta sitten, kun näkkäri on loppu. Kiitos, Kinuskiemo, kommentista. 🙂

Kinuskiemo
29.1.2019 17:29

Jos haluaa pureskella terveellistä ja herkullista, se ei välttämättä ole purkka. 😉 Mutta aivan varmasti se on kauraa, siemeniä ja porkkanaa sisältävä näkkäri! Kuulostaa huikean hyvältä. 😊

maris
Kinuskileipomo maris
27.1.2019 11:02

Kiitti mari-johanna, oli kyllä hyvää! Ihana paahteinen kauran aromi. 😋

En minäkään ole mikään leiväntekijä, mutta nyt minulle on vakiintunut semmoiset 3-4 hyväksi havaittua leipää, joita aika säännöllisesti tykkään tehdä. Näkkärin lisäksi teen usein mm. kauraleipäsiä. Niihin löytyy Kinuskileipomostani ohje, ja suosittelen kyllä lämpimästi. Kauraleipäsiin tulee pelkkää kauraa: hiutaleina, jauhona ja maitona, joten gluteenittomanakin onnistuvat hyvin. Ne ovat ihan superhelppoja tehdä, mutta taikina kannattaa kohottaa yön yli jääkaapissa. Nuo leipäset ovat niin lähipiirini suosiossa, että kaikki viedään lähes käsistä sitä mukaa kun niitä ehdin tehdä. 😊

Kas, meillä on sitten samanlaiset servetit! Ovat nättejä kyllä, ja sopivat erityisesti niin loppusyksyyn, jouluun kuin tähän sydäntalveenkin. 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
27.1.2019 07:40

Tämä kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä!
Minusta on tullut viime aikoina ehkä hieman laiska leivän tekijä, huomaan että kaikkea muuta kyllä leivon ja väkerrän mutta leivät jää tekemättä.
Tätä voisi kokeilla jossain vaiheessa ja vaikka ihan gluteenittomanakin kun ainaat valmiiksi kotona miestä varten ovat. Vain siemenet ja porkkanat täytyisi ostaa!
Kivan näköinen servetti sinulla muuten tuossa näkkärien alla. Löytyy omastakin servettilaatikosta samanmoisia!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa