26.1.2019
Porkkana-siemen-kauranäkkäri
(pellillinen, n. 40 cm x 33 cm)
Huom! Jos näkkärin tulee olla täysin gluteenitonta, käytä gluteenittomia kaurahiutaleita ja -jauhoja.
1 (n. 100 g) porkkana
2 dl (gluteenitomia) isoja kaurahiutaleita
2 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl chia-siemeniä
1/2 tl suolaa (tai maun mukaan)
2 dl haaleaa vettä
1/2 dl (oliivi)öljyä
pinnalle sormisuolaa
Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan porkkanaraaste. Sekoita huolellisesti.
Lisää vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperille. Aseta toinen leivinpaperi päälle ja kauli näkkärimassa leivinpapereiden välissä ohueksi, pellin kokoiseksi levyksi. Nosta leivinpaperin avulla uunipellille.
Jos haluat, leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä valmiiksi paloiksi ja ripottele päälle hieman sormisuolaa.
Paista kiertoilmauunissa 150 asteessa (tavallisessa uunissa 175 asteessa) n. 40 – 50 minuutin ajan tai kunnes näkkäri on keskeltäkin rapsakkaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Juu ei, purkkaa jauhetaan vasta sitten, kun näkkäri on loppu. Kiitos, Kinuskiemo, kommentista. 🙂