Kinuskileipomo maris

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 414 kertaa
 
26.01.2019
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIPorkkana-siemen-kauranäkkäri


Ihan äskettäin huomasin uusimmassa K-ruoka-lehtisessä (1/2019) ohjeen siemennäkkäriin, joka sisälsi porkkanaraastetta. Innostuin porkkanaideasta ja halusin kehitellä oman porkkanaisen näkkärin. Itse suosin paljon kauraa ja myös tykkään kaurasta, joten päädyin kokeilemaan kauranäkkäriä erilaisilla siemenillä sekä porkkanalla höystettynä. 

 

Juuri tässä näkkäriä rouskuttelin (tai no, rouskuttelen yhä - miten näihin näkkäreihin tuleekin aina himo!), ja olen kyllä mielissäni lopputuloksesta. Oikein maukasta, mureaa ja ravitsevaa! 

 

Minulla on tapana tehdä säännöllisesti, parisen kertaa kuussa, siemennäkkäriä tällä Kinuskileipomostanikin löytyvällä reseptillä. Tämä kauranäkkäri oli kuitenkin sen verran ylivetoa, että jatkosuunnitelmissani onkin tehdä tätä ja siemennnäkkäriä vuorotellen. 🙂

 

 

Porkkana-siemen-kauranäkkäri
(pellillinen, n. 40 cm x 33 cm)

Huom! Jos näkkärin tulee olla täysin gluteenitonta, käytä gluteenittomia kaurahiutaleita ja -jauhoja.

1 (n. 100 g) porkkana
2 dl (gluteenitomia) isoja kaurahiutaleita
2 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl chia-siemeniä
1/2 tl suolaa (tai maun mukaan)
2 dl haaleaa vettä
1/2 dl (oliivi)öljyä

pinnalle sormisuolaa

Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan porkkanaraaste. Sekoita huolellisesti.
Lisää vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperille. Aseta toinen leivinpaperi päälle ja kauli näkkärimassa leivinpapereiden välissä ohueksi, pellin kokoiseksi levyksi. Nosta leivinpaperin avulla uunipellille.
Jos haluat, leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä valmiiksi paloiksi ja ripottele päälle hieman sormisuolaa.

Paista kiertoilmauunissa 150 asteessa (tavallisessa uunissa 175 asteessa) n. 40 – 50 minuutin ajan tai kunnes näkkäri on keskeltäkin rapsakkaa.