17.8.2018
Porkkana-piimäkakku
6 dl vehnäjauhoja (osa voi olla täysjyvää, itsellä tässä puolet täysjyväspelttiä)
1 dl sokeria
1 1/2 tl soodaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl piparkakkumaustetta
1 1/2 dl porkkanaraastetta
3 1/2 dl piimää
1 dl tummaa siirappia
150 g voita
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Voitele ja jauhota rengaskakkuvuoka (n. 1,6 – 1,7 l). Itse käytin 1,5 l:n vuokaa, johon kakku juuri ja juuri mahtui. Mutta hieman isompi vuoka ei olisi ollut haitaksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta porkkana ja sekoita raaste jauhoseokseen.
Lisää jauhoseokseen piimä ja siirappi sekä lopuksi sulatettu voi. Sekoita (esim. puuhaarukalla) reippaasti, mutta mahdollisimman nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Kaada tai lusikoi taikina kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40-45 minuuttia tai kunnes kakkua tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää enää raakaa taikinaa (ylikypsentämistä kannattaa välttää).
Anna kakun hetken aikaa jäähtyä vuoassaan ja kumoa vasta sitten.
Anna kakun jäähtyä vuoan alla ja siirrä kakku sitten jääkaappiin tekeytymään vuorokaudeksi tai kahdeksi. Voit suojata kakun vielä esim. muovipussilla, jottei kosteus haihdu.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1531 tähteä
Kinuskiemo: kiitos, ja kyllä kahvikakkuvarasto on aina hyvä olla olemassa. 😊 Teinkin kakun juuri sillä ajatuksella, että siinä on sitten vähän arkisempi herkku kahvin kanssa. Vaikka sopiihan tämä kyllä juhlavampaankin tilanteeseen. Ja pakastaminen onnistuu mainiosti, mutta säilyy hyvin viikonpäivät jääkaapissakin. 🙂