6.12.2015
Piparkakkukupit
Tarvikkeet:
Piparkakkutaikinaa (500 grammasta saa n. 24 kpl)
Piparkakkumuotti (halkaisija noin 10 cm)
Muffinssipelti
Paperivuokia
-Kauli piparitaikina paksuhkoksi (noin 3 mm) levyksi.
-Ota taikinasta piparkakkumuotilla piparkakkuja.
-Käännä metallinen muffinssipelti ylösalaisin.
-Asettele piparkakut paperivuoilla vuorattujen muffinssipellin kohoumien päälle niin, että paistuessaan ne jäävät kupin muotoon.
-Paista pipareita 200 asteessa noin 10 minuuttia.
-Anna jäähtyä hyvin. Nosta piparikupit pelliltä ja irrota niistä paperivuoat.
Omat piparikuppini koristelin pikeerillä. Mutta toimivat kyllä loistavasti ilman koristelujakin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitti nalamuru 🙂 Tein näitä kokeilumielessä vain kuusi kappaletta ja pari piparia kellahti uunissa toiselle laidalle, niin että kupit olivat hieman toispuoleisia. Aika tarkasti saa asetella piparin muffinssipellin kohouman päälle, että olisi mahdollisimman keskellä.