Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Pipari-luumukakku (liivatteeton)

21.12.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-262_600x600.jpeg

Pipari-luumukakku
(Pieni kukka -reunavuokaan tai irtopohjavuokaan (halkaisija n. 17 cm)

Huom! Ohje on kananmunaton, mutta muistathan tarkistaa myös käyttämiesi pipareiden munattomuuden.

Pohja:
90 g piparkakkuja (itselläni oli puolet piparkakkuja, puolet savoiardi-keksejä)
40 g voita

Täyte:
3 dl kermaa (itse käytin puolet vispiä ja puolet kuohua)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g maitorahkaa
150 g (1/2 prk) luumumarmeladia
reiluhko 100 g piparkakkuja
1/2 rkl vaniljasokeria
lisäksi tomusokeria tarvittaessa ja maun mukaan (itse laitoin n. 1 rkl)

Koristeet:
Piparkakkuja

Öljyä kevyesti vuoan reunaosa (halkaisija n. 17 cm). Lisäksi voit tomusokeroida reunat, varsinkin, jos käytät kukka-reunavuokaa. Irtopohjavuoan kanssa voit käyttää halutessasi reunakalvoa. Laita irtoreuna tarjoilulautaselle.

Murskaa piparkakut hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon.
Painele keksimuru tarjoilulautasella olevan vuoan reunaosan sisäpuolelle.

Murskaa piparkakut karkeaksi rouheeksi veitsellä tai käsin.
Vaahdota kerma. Lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto, rahka, luumumarmeladi sekä vaniljasokeri. Lisää maun mukaan myös tomusokeria. Sokeria kannattaa kuitenkin aluksi lisätä varovaisemmin ja lisätä vielä lopuksi, jos siltä tuntuu. Sekoita vatkaimella tasaiseksi.
Lisää lopuksi piparkakkumurska ja sekoita ensin nopeasti vatkaimella ja lopuksi käsin esim. nuolijan avulla. Tarkista samalla täytteen makeus ja lisää tarvittaessa tomusokeria. Huomaa kuitenkin, että säilytyksen aikana piparkakuista irtoaa täytteeseen makeutta.

Kaada täyte pohjan päälle ja levitä se huolellisesti myös reunoille. Tasoita pinta.
Jos haluat, voit tässä vaiheessa painaa täytteen päälle koristeeksi paistettuja piparkakkuja.

Nosta kakku hyytymään ja tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mielellään yön ajaksi.

Poista reunaosa ja nosta kakku tarjolle.

(Jos teit kakun Pieni kukka -reunavuokaan, voit nostaa kakun vajaaksi pariksi tunniksi pakastimeen. Irroita reunavuoka kohmeisesta kakusta ohutta lastaa tai palettiveistä apuna käyttäen ja nosta vuoka pois).

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Kategoriat

JälkiruoatJouluJuusto- ja hyydykekakutMuut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (5)

maris
Kinuskileipomo maris
26.12.2017 18:57

Nyt vielä itse palaan tähän kakkuun, kun joulun aikaan tällä herkuttelimme. Oli kovasti tykätty, ja myös itsestäni niin kakun maku kuin rakennekin olivat onnistuneita.
Pakastaminen onnistuu myös vallan mainiosti. Itse asiassa tuntui, että kakun maku vaan parani pakastamisen ja jääkaappisäilytyksen aikana.

maris
Kinuskileipomo maris
22.12.2017 18:10

Kiitokset sinullekin, mari-johanna. 😊
Joo, pipareiden päälle ripsuttelin lumijauhetta. Se näyttää kyllä ihan tomusokerilta, mutta kestää kosteutta, eikä sula. Tilasin tuota jauhetta Toivepuodista jo kotvasen aikaa sitten, mutta se on riittoisaa. Kuvan utuisuus voi kyllä johtua ihan siitäkin, että se on hirveällä kiireellä otettu. Yritin samalla järjestellä kakulle tilaa pakastimeen, ja oikeastaan kerkesin sen sinne jo laittaakin. Sitten muistin, että nyt olisin voinut ottaa kuvankin. Ja ei kun kakku taas ulos pakastimesta!
Voi tosin olla sekin, että leipoja-kuvaaja on pyyhkinyt tahmakäpälänsä kameran linssiin. Sitenkin saa mukavan utuisia kuvia aikaan. 🙄 😄

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
22.12.2017 06:40

Ihanalta kuulostaa tämä luumuinen ja piparinen joulukakku! 🙂
Liivatteettomuus on valttia varmasti monen mieleen.
Itsellä on myös ollut mielessä tuo kukka vuoan osto, mutta tänä jouluna päädyin kuusi vuokaan kuten tiedätkin, no, vielä se joskus matkaani tarttuu.
Kuvassa kakku näyttää jotenkin utuiselta johtuen ehkä pipareiden päälle ripsottamasta tomusokerista, se on kaunis ja varmasti maukas päätös joulu aterialle! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
21.12.2017 22:45

Kinuskiemo, kiitti! Jouluna se lopullinen totuus sitten paljastuu, kun päästään kunnolla maistelemaan. Mutta ainakin se pieni testikakku vaikutti ihan mukiinmenevältä. 🙂

Kinuskiemo
21.12.2017 21:53

Kuulostaa tosi maukkaalta ja näyttää kauniin jouluiselta! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa