28.12.2017
Petteri Punakuono -piparkakut
Tarvitset:
-piparkakkutaikinaa (250 g:a riittää noin 15:een pipariin, vähän muotista riippuen)
-piparkakku-ukko tai piparkakkupoika muotin
-pieniä pursotuspusseja/pakastuspusseja
-pikeerin:
~ kananmunanvalkuainen
~ tomusokeria
~ tummaa kaakaojauhetta
~ punaista pastaväriä
Kaulitse piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja ota siitä piparkakku-ukkomuotilla piparkakkuja. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.
Valmista pikeeri. Sekoita sähkövatkaimella kananmunan valkuainen ja noin 1 dl tomusokeria noin minuutin ajan. Ota tästä löysästä pikeeristä noin 1-2 rkl erilliseen pieneen astiaan. Tämä värjätään myöhemmin punaiseksi ja sillä porot saavat punaisen nenänsä. Laita märäksi kostutettu talouspaperi sekä jokin pieni kansi astian päälle, jotta pikeeri ei kuivu. Siirrä jääkaappiin.
Lisää vatkauskulhossa olevaan pikeeriin kaakaojauhetta vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes se on vaaleanruskeaa. Lisää tarvittaessa myös tomusokeria, kunnes pikeeri on sopivan paksua koristeluun. Laita pikeeristä reilu puolet pieneen pursotus- tai minigrip-pussiin. (Suojaa kulhoon jäänyt pikeeri kostealla liinalla tai paperilla sekä kannella ja laita jääkaappiin). Sulje pursotuspussin suuaukko pussinsulkijalla ja leikkaa pussin kulmaan pieni aukko. Halutessasi voit käyttää myös pientä pyöreäsuista tyllaa.
Käännä piparkakku-ukot ylösalaisin ja rajaa niihin pikeeriä pursottamalla poron pää.
Lisää kulhossa olevaan vaaleanruskeaan pikeeriin kaakaojauhetta niin paljon, että siitä tulee tummanruskeaa. Lisää tarvittaessa muutamia tippoja vettä, jotta saat pikeeristä notkeampaa. Laita pikeeri pursotuspussiin ja piirrä pursottaen poroille sarvet.
Kun sarvet on valmiit, sulje avoin pussinkulma teipillä, jottei pikeeri kuiva.
Anna pikeerikoristeluiden tässä vaiheessa kuivahtaa 1-2 tuntia tai yön yli.
Piirrä poroille silmät, suu ja korvannipukat samalla pikeerillä kuin sarvetkin.
Värjää erilleen otettu pieni määrä pikeeriä pastavärillä punaiseksi ja lisää myös tomusokeria niin paljon, että pikeeri on sopivaa pursotettavaksi. Siirrä pikeeri pieneen pursotuspussiin, leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota poroille punainen nenä. Ja näin Petteri Punakuonot ovat valmiina matkaan!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihhih, kiitokset kommenteistanne mari-johanna ja Kinuskiemo! Ilahduin! 😊
Luulen kyllä, että tällä poroporukalla on juuri tähän aikaan vuodesta niin kova meno päällänsä, että kohtaamistilanteessa on varmasti parempi väistää pientareen puolelle. Onneksi tämän tokan lähestymistä ei voi olla huomaamatta – punainen valo kajastaa jo hyvissä ajoin. 😄
Kinuskiemo, kiitos hyvän joulun toivotuksestasi! Mitä parhainta joulua myös sinulle ja läheisillesi! 🙂