Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Petteri Punakuono -piparkakut

28.12.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-258_600x600.jpeg

Petteri Punakuono -piparkakut

Tarvitset:
-piparkakkutaikinaa (250 g:a riittää noin 15:een pipariin, vähän muotista riippuen)
-piparkakku-ukko tai piparkakkupoika muotin
-pieniä pursotuspusseja/pakastuspusseja
-pikeerin:
~ kananmunanvalkuainen
~ tomusokeria
~ tummaa kaakaojauhetta
~ punaista pastaväriä

Kaulitse piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja ota siitä piparkakku-ukkomuotilla piparkakkuja. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.

Valmista pikeeri. Sekoita sähkövatkaimella kananmunan valkuainen ja noin 1 dl tomusokeria noin minuutin ajan. Ota tästä löysästä pikeeristä noin 1-2 rkl erilliseen pieneen astiaan. Tämä värjätään myöhemmin punaiseksi ja sillä porot saavat punaisen nenänsä. Laita märäksi kostutettu talouspaperi sekä jokin pieni kansi astian päälle, jotta pikeeri ei kuivu. Siirrä jääkaappiin.

Lisää vatkauskulhossa olevaan pikeeriin kaakaojauhetta vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes se on vaaleanruskeaa. Lisää tarvittaessa myös tomusokeria, kunnes pikeeri on sopivan paksua koristeluun. Laita pikeeristä reilu puolet pieneen pursotus- tai minigrip-pussiin. (Suojaa kulhoon jäänyt pikeeri kostealla liinalla tai paperilla sekä kannella ja laita jääkaappiin). Sulje pursotuspussin suuaukko pussinsulkijalla ja leikkaa pussin kulmaan pieni aukko. Halutessasi voit käyttää myös pientä pyöreäsuista tyllaa.

Käännä piparkakku-ukot ylösalaisin ja rajaa niihin pikeeriä pursottamalla poron pää.

Lisää kulhossa olevaan vaaleanruskeaan pikeeriin kaakaojauhetta niin paljon, että siitä tulee tummanruskeaa. Lisää tarvittaessa muutamia tippoja vettä, jotta saat pikeeristä notkeampaa. Laita pikeeri pursotuspussiin ja piirrä pursottaen poroille sarvet.


Kun sarvet on valmiit, sulje avoin pussinkulma teipillä, jottei pikeeri kuiva.
Anna pikeerikoristeluiden tässä vaiheessa kuivahtaa 1-2 tuntia tai yön yli.

Piirrä poroille silmät, suu ja korvannipukat samalla pikeerillä kuin sarvetkin.

Värjää erilleen otettu pieni määrä pikeeriä pastavärillä punaiseksi ja lisää myös tomusokeria niin paljon, että pikeeri on sopivaa pursotettavaksi. Siirrä pikeeri pieneen pursotuspussiin, leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota poroille punainen nenä. Ja näin Petteri Punakuonot ovat valmiina matkaan!

Kategoriat

JouluLapsetPikkuleivätPiparkakkutyöt

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (3)

maris
Kinuskileipomo maris
20.12.2017 16:51

Ihhih, kiitokset kommenteistanne mari-johanna ja Kinuskiemo! Ilahduin! 😊
Luulen kyllä, että tällä poroporukalla on juuri tähän aikaan vuodesta niin kova meno päällänsä, että kohtaamistilanteessa on varmasti parempi väistää pientareen puolelle. Onneksi tämän tokan lähestymistä ei voi olla huomaamatta – punainen valo kajastaa jo hyvissä ajoin. 😄

Kinuskiemo, kiitos hyvän joulun toivotuksestasi! Mitä parhainta joulua myös sinulle ja läheisillesi! 🙂

Kinuskiemo
20.12.2017 11:51

No jestas sentään! Melkein pyllähdin peffalleni avatessani luukun. Sieltähän porhalsi kohti kokonainen lauma poroja! Koko tokka ehkä liikkeellä! Symppiksiä jouluporoja näyttävät olevan punaisine nenineen, sarvet vahattuina ja värituunattuina. (Olisiko suoristusrautaakin käytetty?)

Näkee, että piparitaiteilija on ahkeroinut leivontapöytänsä ääressä ja hauskoja jouluideoita on sinkoillut ilma sakeana. Pojasta poro on aivan mainio, mutta kauniita jouluisia myös nuo molemmat pyöreät, sekä kukka että tuo herkullinen ”suklainen”, ”pipari”. 🙂

Parasta Joulua sinulle ja lämpimät jouluterveiset lähipiirillesi! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
20.12.2017 06:27

Minä olen aina ollut sitä mieltä että Petteriä vekkulimpaa otusta ei maa päällään kanna! 🙂
Petteri on vaan niin syötävän suloinen punaisen nenänsä kera ja tässä tapauksessa syötävä juurikin. Ihana idea, en ole koskaan tajunnut ajatella piparkakku ukkoa väärinpäin mutta nyt kun sen tässä näkee niin tottatosiaan… siitä saa vaikka ja mitä!
Rauhallista lämmintä joulua myös sinulle! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa