Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Paistettu appelsiini-mangojuustokakku

23.3.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_20D88265-7582-4F7F-BDA6-E1B6726577F3_600x600.jpeg

Appelsiini-mangojuustokakku 
(n. 10 palaa, 20 cm:n irtopohjavuokaan)

Pohja:
175 g dominokeksejä
40 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maustamatonta rahkaa (rasvaa 2,5%)
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 1/2 dl sokeria
ripaus vaniljajauhetta/1 tl vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelystä
1 appelsiinin kuoriraaste (2-3 tl)
1 rkl appelsiinin mehua
3 kananmunaa
n. 1 1/2 dl mangososetta (Bonne)

Koristelu:
dominokeksejä
pieniä suklaamunia
syötäviä koristerakeita

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjan ja reunaosan väliin. Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla. Sipaise reunoihin hieman rasvaa, niin leivinpaperisuikaleet pysyvät paremmin paikoillaan. Suojaa vuoka ulkopuolelta foliolla, jotta vuoan raoista mahdollisesti tihkuva rasva ei sotke uunia.

Murskaa täytekeksit tehosekoittimella tai laita keksit vahvaan pakastuspussiin ja murskaa ne esim. kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon.
Painele keksimuru vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 10 minuuttia.
Laske uunin lämpö 165 asteeseen.

Mittaa tuorejuusto kulhoon ja pehmennä se tasaiseksi sekoittamalla lusikalla tai vatkaimella. Lisää rahka, ranskankerma, sokeri, vaniljajauhe, maissitärkkelys, appelsiinin kuoriraaste ja appelsiinimehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa jokaisen lisäyksen jälkeen.

Kaada noin puolet täytteestä vuokaan esipaistetun pohjan päälle. Tipottele lusikalla noin puolet mangososeesta täytteen päälle ja vedä esim. haarukalla tai veitsellä soseen läpi, jotta täyte marmoroituu.
Kaada loput täytteestä vuokaan ja tipottele loput mangososeesta pinnalle. Marmoroi taas haarukalla tai veitsellä.

Paista 165 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 1 tunti. Sammuta sitten uuni ja jätä kakku jälkilämpöön noin 45-60 minuutin ajaksi. Voit vähän käyttää uunin suuluukkua auki, jotta ylimääräiset höyryt pääsevät ulos. Nosta kakku uunista (saa olla keskeltä vielä hyllyvä) ja anna sen jäähtyä huoneenlämmössä. Peitä hyvin foliolla ja siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään vuorokauden ajaksi, mieluiten jopa kahdeksi.

Siirrä kakku tarjoilulautaselle ja koristele esim. dominokekseillä, suklaamunilla ja koristerakeilla. Jos haluat, voit tarjota kakun kanssa mango- tai vadelmasosetta, mutta kakku maistuu hyvältä ilmankin.

Ainesosat

HedelmäMangoSitruuna/appelsiini/lime

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

JälkiruoatJuusto- ja hyydykekakutKevätPääsiäinen

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (4)

maris
Kinuskileipomo maris
24.3.2018 16:08

Kiitoksia mari-johanna! Minä ajattelin ihan samoin, että kyllä tämä pikkuihmiseltä tullut palaute oli varmasti rehellisin ja yksiselitteisin palaute, mitä minä olen leivonnaisistani saanut. 🙂 Siinä ei taatusti ollut mukana kohteliaisuutta tai miellyttämisen halua – ja tuli vieläpä ilman sanoja! Aikuisilta kun yrittää saada palutetta, niin sieltä saattaa tulla niin moniselitteisiä vastauksia, että minulla menee hermot. 😅

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
24.3.2018 06:57

Kyllä on houkuttelevan näköinen pala totta tosiaan! 🙂
Ei siis ollenkaan haitannut, vaikkei koko kakusta kuvaa saanutkaan. Upean kakku kokonaisuuden voi kuvitella!
Ja eikös se niin tavata sanoa,että lasten suusta kuulee totuuden, no, tässä tapauksessa lapsen kasvoilta näkee totuuden jos pienelle neidille oli niin hyvin maistunut että suun oli vetänyt muikeaksi. 🙂
Kaunis maistuva vaihtoehto siis pääsiäiseksi!

maris
Kinuskileipomo maris
23.3.2018 19:28

Kiitoksia, kiitoksia Kinuskiemo! Napapiirille puput tosiaan jäivät. 😊 Laitoin sinne menemään myös niitä aiemmin tekemiäni pääsiäisaiheisia pikeerikoristeltuja sitruunatäytepikkuleipiä. Sinne jäi koko konkkaronkka: niin tiput kuin puput porkkanoineen. Taisi olla paremmat oltavat ja olosuhteet siellä. 😄 Kyllä prinsessa olikin silmät suurena sitä yhtäkkistä pupujen sikiämistä ihmetellyt: ”Pupu!” 😯

Kinuskiemo
23.3.2018 12:35

Nam! Näyttää ja kuulostaa hyvältä! Maukas tuliainen prinsessaperheelle. Ja nyt on itse prinsessakin jo saavuttanut Tädin kakkujenmaisteluiän. Mikä herkkutulevaisuus! – Tuossa pääsivät sinun söpöt pupusikin kakun siivellä vierailemaan pohjoisella napapiirillä asti. Ja taisivat ihastua sinne jäämäänkin! 😉

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa