21.11.2015
Päärynä-juustopasteijat 20-24kpl
Taikina:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunamuusijauhetta
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl kylmää vettä
Täyte:
150 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g sinihomejuustoa
1 kypsä päärynä
mustapippuria
Kananmuna voiteluun
Kuutioi kylmä voi. Lisää jauhot, perunamuusijauhe ja suola. Nypi ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
Tee taikinasta pallo, peitä se tuorekelmulla ja anna olla jääkaapissa puolisen tuntia.
Notkista tuorejuusto kulhossa ja murustele sinihomejuusto sekaan. Lisää mustapippuria maun mukaan.
Kuori ja leikkaa päärynä pitkittäin puoliksi ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.
Kauli taikina muutaman millin paksuiseksi. Leikkaa pyöreällä muotilla kiekkoja (halkaisija n. 10 cm).
Laita kiekkoon nokare juustotäytettä ja aseta päälle pari siivua päärynää.
Sivele reunat kananmunalla, taita kiekot puoliksi ja purista reunat kiinni.
Nosta pasteijat pellille, voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kannattaa kokeilla, mari-johanna! Itse jäin vähän miettimään tuota taikinaan tulevaa suolaa, että jättäisinkö jatkossa pois. Tuossa perunamuusijauheessa kuitenkin suolaa on ja sinihomejuustokaan ei siitä vähäsuolaisimmasta päästä ole. Mutta nämä suola-asiatkin ovat niitä makuasioita. 🙂