Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Omena-valkosuklaakääretorttu

14.11.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image27_600x600.jpg

Omena-valkosuklaakääretorttu

Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta

Omenahilloke:
500 g omenoita ( 3-4 keskikokoista omenaa)
1/2 dl fariinisokeria
1/2 rkl kanelia
1 rkl sitruunan mehua
1/2 rkl maissitärkkelystä

Valkosuklaavaahto:
200 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
(1/2 tl vaniljakreemijauhetta)

Koristeluun:
muutama pala tummaa suklaata

Aloita kääretortun valmistaminen valkosuklaavaahdosta mielellään jo edellisenä päivänä. Tällöin se ehtii jäähtyä kunnolla vaahdottamista varten. Leikkaa valkosuklaa rouheeksi. Levitä palat pellille leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteessa n. 8 minuuttia, kunnes suklaa on vaaleanruskeaa.

Laita suklaarouhe ja kerma kattilaan. Lämmitä seosta lieden keskiteholla rauhallisesti sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon.

Kaada kermaseos kulhoon ja jäähdytä vesihauteessa. Nosta sitten jääkaappiin. Anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmista omenahilloke. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita omenat, fariinisokeri ja kaneli kattilaan ja keitä n. 5 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät. Sekoita maissitärkkelys sitruunan mehuun ja lisää seos omenoiden joukkoon. Jatka keittämistä hetken aikaa. Anna hillokkeen jäähtyä.

Valmista sitten pohja. Siivilöi perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhoon ja lisää sekaan myös piparkakkumauste. Sekoita.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon jauhoseos muutamassa erässä varovasti, esim. nuolialla tai lusikalla käännellen.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 8-10 minuuttia.
Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja ota leivinpaperi pois päältä. Anna jäähtyä.

Vaahdota sillä välin kylmä valkosuklaakerma vaahdoksi.

Levitä pohjan päälle omenahilloke ja sitten valkosuklaavaahtoa. Jos haluat koristella valmiin kääretortun pursotuksilla, jätä pieni määrä valkosuklaavaahtoa levittämättä.

Kääri pohja rullaksi leivinpaperilla auttaen. Siirrä torttu hetkeksi jääkaappiin.

Sulata suklaa mikrossa ja laita se pieneen pussiin (esim. minigrip). Pursota suklaalla raitoja kääretortun päälle.
Siirrä torttu taas jääkaappiin tai hetkeksi pakkaseen, jotta suklaa jähmettyy.

Jos haluat, voit sekoittaa loppuun valkosuklaavaahtoon hieman ( n.1/2 tl) vaniljakreemijauhetta. Laita kerma sitten pursotuspussiin ja pursota tähtityllalla ruusukkeita tortun päälle.

Ainesosat

OmenaSuklaa

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

JouluKääretortutSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (8)

maris
Kinuskileipomo maris
19.11.2015 20:10

Kiitos ilahduttavasta kommentistasi, Jensku!

Jensku
Kinuskileipomo Jensku
19.11.2015 18:12

Todella upea kääretorttu maris, erityisesti nuo ruusukepursotukset ja suklaaraidoitus näyttävät niin kauniilta 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
17.11.2015 00:28

Kiitokset myös Sonjaa ja Kinuskiemo! Tuota koristelua ei tullut sen kummemmin suunniteltua. Syntyi ihan ex tempore niistä tarvikkeista mitä sattui olemaan. Monesti tahtoo käydä niin, että mitä vähemmän suunnittelee niin sitä parempi tulee. 🙂

Kinuskiemo
16.11.2015 23:53

Wau, onpa upea! Tämä on pöydän täytekakku ilman muuta, juhlaan kuin juhlaan. Hieno toteutus. 🙂

Sonjaa
Kinuskileipomo Sonjaa
16.11.2015 19:58

Ompas kääretortusta saatu herkullisen näköinen, eikä täytekään huonolta kuulosta! 🙂 Paahdettua suklaata minäkään en oo vielä testannut, täytyypä laittaa kokeilulistalle.

maris
Kinuskileipomo maris
15.11.2015 20:12

Kiitokset mari-johanna ja Kaneliina! Hyvin oli kuulemma torttu maistunut. 🙂 Oli yön jääkaapissa, niin kerkesi mehevöityä ja maut tasaantua. Kannattaa siis tehdä vähintäänkin tarjoilua edeltävänä päivänä.
Tuo paahdettu valkosuklaa on tosiaan hyvää. Itse tykkään, että sopii parhaiten just jonkin kirpeämmän kaveriksi, kuten puolukka, herukat, happamat omenalajikkeet… yms. Mutta vähän liian hyvää se on vaikka siltään. 😉

Kaneliina
Kinuskileipomo Kaneliina
15.11.2015 19:01

Tosi kaunis koristelu 🙂 Ja varmasti herkkua myös. Minulla on vielä kokeilematta tuo paahdettu valkosuklaa, pitääkin testata.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
15.11.2015 08:30

Aivan ihanan näköinen kääretorttu! 🙂 Maku on varmasti ollut kohdillaan,uskon sen. Mikä mukava tuliainen tämä olikaan veljen perheelle! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa