14.11.2015
Omena-valkosuklaakääretorttu
Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta
Omenahilloke:
500 g omenoita ( 3-4 keskikokoista omenaa)
1/2 dl fariinisokeria
1/2 rkl kanelia
1 rkl sitruunan mehua
1/2 rkl maissitärkkelystä
Valkosuklaavaahto:
200 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
(1/2 tl vaniljakreemijauhetta)
Koristeluun:
muutama pala tummaa suklaata
Aloita kääretortun valmistaminen valkosuklaavaahdosta mielellään jo edellisenä päivänä. Tällöin se ehtii jäähtyä kunnolla vaahdottamista varten. Leikkaa valkosuklaa rouheeksi. Levitä palat pellille leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteessa n. 8 minuuttia, kunnes suklaa on vaaleanruskeaa.
Laita suklaarouhe ja kerma kattilaan. Lämmitä seosta lieden keskiteholla rauhallisesti sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon.
Kaada kermaseos kulhoon ja jäähdytä vesihauteessa. Nosta sitten jääkaappiin. Anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään.
Valmista omenahilloke. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita omenat, fariinisokeri ja kaneli kattilaan ja keitä n. 5 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät. Sekoita maissitärkkelys sitruunan mehuun ja lisää seos omenoiden joukkoon. Jatka keittämistä hetken aikaa. Anna hillokkeen jäähtyä.
Valmista sitten pohja. Siivilöi perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhoon ja lisää sekaan myös piparkakkumauste. Sekoita.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon jauhoseos muutamassa erässä varovasti, esim. nuolialla tai lusikalla käännellen.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 8-10 minuuttia.
Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja ota leivinpaperi pois päältä. Anna jäähtyä.
Vaahdota sillä välin kylmä valkosuklaakerma vaahdoksi.
Levitä pohjan päälle omenahilloke ja sitten valkosuklaavaahtoa. Jos haluat koristella valmiin kääretortun pursotuksilla, jätä pieni määrä valkosuklaavaahtoa levittämättä.
Kääri pohja rullaksi leivinpaperilla auttaen. Siirrä torttu hetkeksi jääkaappiin.
Sulata suklaa mikrossa ja laita se pieneen pussiin (esim. minigrip). Pursota suklaalla raitoja kääretortun päälle.
Siirrä torttu taas jääkaappiin tai hetkeksi pakkaseen, jotta suklaa jähmettyy.
Jos haluat, voit sekoittaa loppuun valkosuklaavaahtoon hieman ( n.1/2 tl) vaniljakreemijauhetta. Laita kerma sitten pursotuspussiin ja pursota tähtityllalla ruusukkeita tortun päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos ilahduttavasta kommentistasi, Jensku!