29.12.2016
Omena-luumujuustokakkuset
(n. 9kpl)
Vinkki: Erimakuisia rahkoja ja marmeladeja käyttämällä saat helposti vaihtelua juustokakkusten makuun. Voit esimerkiksi käyttää luumumarmeladia tai vaihtaa rahkan vaniljan makuiseen.
Pohja:
250 g piparkakkutaikinaa
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g (1 prk) Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
3/4 dl omena-kanelimarmeladia
ripaus kanelia
1 kananmuna
Päälle:
mantelirouhetta
Kauli piparkakkutaikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi (n. 2-3 mm) levyksi. Ota taikinalevystä pyöreällä muotilla (halkaisija 9-10 cm) ympyröitä.
Voitele muffinssipellin kolot ja asettele taikinaympyrät koloihin niin, että ne peittävät pohjan ja reunat.
Sekoita tuorejuusto, luumu-kanelirahka sekä omena-kanelimarmeladi keskenään sähkövatkaimella. Mausta halutessasi maun mukaan kanelilla.
Lisää kananmuna täytteeseen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi.
Jaa täyte piparkakkutaikinalla vuorattuihin muffinssipellin koloihin.
Ripottele päälle reilusti mantelirouhetta.
Paista juustokakkusia 175 asteessa noin 25 minuuttia.
Uunista otettaessa täyte vaikuttaa höllyvältä, mutta se kiinteytyy kyllä.
Anna kakkusten jäähtyä ja siirrä sitten pellin kanssa jääkaappiin.
Kun juustokakut ovat kunnolla jäähtyneet, irrota ne varovasti esim. voiveistä apuna käyttäen koloistaan.
Säilytä juustokakkuset jääkaapissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Maija H: kyllä minulla semmoinen vahva muistikuva on, että taisin itsekin muutaman näitä pakastaa. Ja ainakaan en muista, että olisivat pakastamisesta kovasti kärsineet. Eli uskoisin, että kestävät pakastamista hyvin. 🙂