26.8.2015
Mustikkapiilot n. 12-16 kpl
Pohja:
200 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g (n. 4 dl ) mustikoita tai muita marjoja tuoreena tai pakasteena
1/2 dl sokeria
2-3 rkl perunajauhoja
200 g vaniljarahkaa
Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja laita taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin n. tunnin ajaksi.
Valmista täyte sekoittamalla mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Perunajauhoja kannattaa laittaa ainakin pakastemustikoiden joukkoon 3rkl. Tuoreita marjoja käyttäessä voi määrää vähentää.
Ota taikinasta n.2/3 osaa ja kauli se jauhotetulla alustalla noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota siitä muotilla tai lasilla (halkaisija n. 8 cm ) pyöreitä palasia ja laita ne kevyesti öljytyn muffinsivuoan koloihin (myös silikonivuoat käyvät hyvin).
Laita jokaiseen taikinasyvennykseen ensin n. 1 teelusikallinen vaniljarahkaa ja rahkan päälle marjoja.
Kauli loppu taikina ja ota siitä halkaisijaltaan n. 6 cm:n ympyröitä. Nosta ympyrät kansiksi marjojen päälle ja painele reunoista kevyesti, jottei jää aukkoja. Pistele pari pientä reikää esim. veitsen kärjellä kansien päälle, jotta enimmät höyryt pääsevät paiston aikana ulos.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 -20 minuuttia.
Ennenkuin otat piirakoita vuoasta pois anna niiden jäähtyä, jotta pysyvät ehjinä. Itse laitoin tarjottimen muffinsivuoan päälle ja kiepautin piirakat tarjottimelle. Hieman muutamaa yksilöä jouduin pohjapuolelta koputtelemaan, jotta irtosivat.
Mustikkapiilojen kanssa voi tarjota lisäksi vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Piperrys: Kiitoksia! Näitä kyllä kannattaa kokeilla, ovat sen verran hyviä. Itse ajattelin myös tuota omenaa kokeilla joku kerta. Kun näitä ohjeita tekovaiheessa netissä katselin, niin huomasin jonkun tehneen tästä joulunaikaan luumuversion ja tarjonnut sen kermavaahdon kera. Se jäi kanssa mieleen, että täytyy kyllä kokeilla. 🙂