Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Mustikka-valkosuklaatryffelit

2.2.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-103_600x600.jpeg

Mustikka-valkosuklaatryffelit
(n. 16 kpl)

Tryffelimassa:
150 g valkosuklaata
1/2 dl kuohukermaa
50 g voita
1 rkl mustikkajauhetta

Kuorrutus:
100 g valkosuklaata
koristeeksi mustikkajauhetta

Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa keskiteholla 20-30 sekunttia kerrallaan. Sekoita välillä.

Kuumenna kerma pienessä kattilassa. Siirrä kattila sivuun, lisää voi ja sekoita tasaiseksi.

Lisää mustikkajauhe. Jäähdytä hetki, kunnes seos on suunnilleen samanlämpöistä kuin valkosuklaa.

Yhdistä valkosuklaa ja voi-kermaseos. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin 2 tunniksi (oma huomioni oli, että voisi olla pidempäänkin, jopa yön yli).

Ota massasta lusikalla nokareita ja pyöritä pieniksi palloiksi (halkaisijaltaan n. 2 cm). Voit sokeroida kätesi tomusokerilla, jos massa tuntuu tarttuvan kiinni käsiin.

Nosta pallot jääkaappiin kovettumaan puoleksi tunniksi.

Sulata kuorrutuksen suklaa pienessä kupissa mikrossa. Sekoita tasaiseksi. Upota tryffeli suklaaseen (itse käytin cocktailtikkua apuna) ja nosta lautaselle tms. Ripottele suklaan päälle halutessasi mustikkajauhetta. Anna kuorrutuksen kovettua jääkaapissa n. 15 minuuttia. Jähmettyneet tryffelit voit halutessasi laittaa tarjolle esim. pieniin makeisvuokiin.

Säilytä tryffelit jääkaapissa.

Ainesosat

MustikkaSuklaa

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Kategoriat

ItsenäisyyspäiväJouluKonvehdit ja makeisetYstävänpäivä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (4)

maris
Kinuskileipomo maris
5.2.2017 23:27

Kiitti Irzu! Olin itsekin ihan yllättynyt, miten herkullisia näistä tuli. Ja vähällä vaivalla valmistuivat muutamasta aineksesta. 🙂

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
5.2.2017 21:24

Oi kun näyttää tosi herkulliselta! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
4.2.2017 18:53

Kiitos, kiitos, mari-johanna! Täytyy myöntää, että olivat minun mieleeni. Tuli vielä kerran epähuomiossa tilattua tuommoisia aika räväkän värisiä pikkuvuokia. Mutta nyt olivat ihan tarpeellisia. Huomasin, että natsasivat loistavasti näihin jo ihan ajankohdankin takia. Ja sisällön. 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
4.2.2017 06:55

Näyttää valtavan herkulliselta ja söpöltä! 🙂 Nyt kun tuon ystävänpäivän mainitset niin tottatosiaan, näitä suussasulavia ihanuuksia vain sellofaaniin ja ystävää muistamaan! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa