2.2.2017
Mustikka-valkosuklaatryffelit
(n. 16 kpl)
Tryffelimassa:
150 g valkosuklaata
1/2 dl kuohukermaa
50 g voita
1 rkl mustikkajauhetta
Kuorrutus:
100 g valkosuklaata
koristeeksi mustikkajauhetta
Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa keskiteholla 20-30 sekunttia kerrallaan. Sekoita välillä.
Kuumenna kerma pienessä kattilassa. Siirrä kattila sivuun, lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
Lisää mustikkajauhe. Jäähdytä hetki, kunnes seos on suunnilleen samanlämpöistä kuin valkosuklaa.
Yhdistä valkosuklaa ja voi-kermaseos. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin 2 tunniksi (oma huomioni oli, että voisi olla pidempäänkin, jopa yön yli).
Ota massasta lusikalla nokareita ja pyöritä pieniksi palloiksi (halkaisijaltaan n. 2 cm). Voit sokeroida kätesi tomusokerilla, jos massa tuntuu tarttuvan kiinni käsiin.
Nosta pallot jääkaappiin kovettumaan puoleksi tunniksi.
Sulata kuorrutuksen suklaa pienessä kupissa mikrossa. Sekoita tasaiseksi. Upota tryffeli suklaaseen (itse käytin cocktailtikkua apuna) ja nosta lautaselle tms. Ripottele suklaan päälle halutessasi mustikkajauhetta. Anna kuorrutuksen kovettua jääkaapissa n. 15 minuuttia. Jähmettyneet tryffelit voit halutessasi laittaa tarjolle esim. pieniin makeisvuokiin.
Säilytä tryffelit jääkaapissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitti Irzu! Olin itsekin ihan yllättynyt, miten herkullisia näistä tuli. Ja vähällä vaivalla valmistuivat muutamasta aineksesta. 🙂