18.7.2018
Mustaherukkatahna (blackcurrant curd)
(n. 3 dl)
350 g (pakaste)mustaherukoita
2 keltuaista
3/4 – 1 dl tomusokeria (3/4 dl:lla tulee suht kirpsakka, jos haluat makeamman, laita enemmän)
ripaus vaniljajauhetta
35 g voita
Jos käytät pakastettuja mustaherukoita sulata ne. Soseuta marjat esim. sauvasekoittimella ja paseeraa marjasurvos siivilän läpi kattilaan.
Lisää kattilaan paseeratun mustaherukan joukkoon kananmunan keltuaiset, tomusokeri ja halutessasi vaniljajauhe. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kun seos kiehuu, laske lämpötilaa ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee (muutama minuutti).
Nosta kattila hellalta. Lisää voi nokareina mustaherukkatahnan joukkoon ja sekoita.
Anna jäähtyä jääkaapissa useampi tunti tai mielellään seuraavaa päivään. Tahna paksuuntuu jonkin verran jäähtyessään.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kannattaa tosiaan testata, Hyvän Haltija. 😊 Itse tykkään tehdä tästä aina hieman kirpsakampaa, mutta oman maun tai tahnan käyttötarkoituksen mukaan voi tomusokeria hyvin lisätäkin.
Toivotaan, että mustaherukoita saadaan tänäkin vuonna, vaikka aika vähälle vedelle ovat pensaat jääneet.