24.8.2016
Mustaherukka-vadelmapiirakka
1 piirakka, halkaisijaltaan 25-28 cm:n vuokaan
12-14 palaa
Pohja
1 pkt (380 g) Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa
tai
1 pkt (380 g) Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa (makea)
Täyte
250 g mascarponejuustoa
2 kananmunaa
4 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl vaniljasokeria
3 dl mustaherukoita
1-2 dl vadelmia
1 dl mantelilastuja
Päälle
Mustaherukkaterttuja, vadelmia
(tähän omaan piirakkaani laitoin koristeeksi myös sokeroituja mantelilastuja, jotka tein Kinuskikissan ohjeen mukaisesti)
Sulata taikinaa huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Painele se voidellun piirakkavuoan (25-28 cm) pohjalle ja reunoille.
Sekoita mascarponejuusto, munat, hunaja ja vaniljasokeri keskenään. Levitä seos tasaisesti piirakkapohjan päälle.
Ripottele päälle mustaherukat, vadelmat ja mantelilastut.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka saanut kauniin värin.
Anna piirakan rauhassa jäähtyä ja asettua ennen tarjoilua.
Koristele piirakka mustaherukkatertuilla, vadelmilla (ja sokeroiduilla mantelilastuilla).
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voi kiitos, Kinuskikissa! *Punastuu* Puhutkohan sinä nyt minusta lainkaan. Ettei vaan olisi joku sekaannus. 😀
Mutta kehut tuli hyvää saumaan, kun juuri olen viikkotolkulla yhtä kääretortun vinksalleen mennyttä kuviointia märehtinyt. 🙂