7.7.2017
Mustaherukka-suklaakakku
( n. 12 palaa)
Suklaakakkupohja:
150 g voita
150 g tummaa suklaata
3 isohkoa kananmunaa
1 1/2 dl ruokosokeria/tavallista sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Kostutus:
1 3/4 dl mustaherukkamehua tai vaniljasokerilla maustettua maitoa tai maitokahvia tai baileys-liköörillä maustettua maitoa
Täyte:
250 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
n. 2 1/2 dl mustaherukkahilloa
n. 2 rkl vaniljakreemijauhetta
tomusokeria maun mukaan
(n. 1 dl mustaherukkahilloa tai -tahnaa täytteen alle levitettäväksi)
Kuorrutus:
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoka tai kakkuvuoka.
Sulata voi ja suklaa kattilassa.
Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vaahdota ensin valkuaiset paksuksi vaahdoksi. Lisää keltuaisten joukkoon sokeri ja vaahdota vaaleksi vaahdoksi. Vatkaimia ei tarvitse tässä järjestyksessä vaahdotettaessa pestä välillä.
Yhdistä sulatettu voi-suklaaseos ja keltuaisvaahto. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Lisää viimeiseksi valkuaisvaahto kevyesti esim. nuolijalla sekoittaen ja nostellen.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.
Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla ja leikkaa se kolmeen osaan. Kakkupohjan voi, ja se kannattaakin tehdä jo edellisenä päivänä, koska se ei tällöin murene niin helposti leikatessa.
Yhdistä mustaherukkahillo ja tuorejuusto keskenään. Vaahdota ranskankerma paksuksi ja sileäksi vaahdoksi ja lisää se tuorejuustomassaan. Sekoita joukkoon myös vaniljakreemijauhe ja lisää maun mukaan tomusokeria.
Aseta alin kakkupohja tarjoilulautaselle ja kostuta se. Levitä pohjan päälle hieman vajaa puolet täytteestä. (Pohjan päälle voi myös sipaista mustaherukkatahnaa tai hilloa ennen täytteen levittämistä).
Aseta toinen kakkupohja täytteen päälle, kostuta ja täytä. Jätä noin pari desilitraa mustaherukkatäytettä jäljelle, jolla voit myöhemmin kuorruttaa ohuelti kakun reunat ja päällisen.
Aseta kolmas kakkupohja täytteen päälle ja kostuta myös se.
Levitä loput mustaherukkatäytteestä ohueksi kerrokseksi kakun reunoille ja päälle. Laita kakku sitten jääkaappiin, jotta sen pinta viilenee kuorruttamista varten. Vaihtoehtoisesti voit laittaa kakun hetkeksi pakastimeen.
Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoittaen. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä kiehauta. Nosta kermakattila liedeltä ja lisää sekaan suklaasula. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Voit tarvittaessa käyttää kuorrutetta vielä hellan jälkilämmöllä.
Kaada suklaakuorrute viileän kakun päälle ja levitä tasaiseksi lastalla ja anna kuorrutetta valua myös osittain reunoille.
Ripottele päälle nonparelleja, koristehelmiä tms. ja siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään mielellään seuraavaan päivään.
Koristele halutessasi esim. sokerimassasta tehdyillä kukkasilla, suklaasta muotilla otetuilla perhosilla, mustaherukan lehdillä tai tuoreilla marjoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Lämpimät kiitokseni sanoistanne, mari-johanna ja Kinuskiemo. ❤️
Kaukana tässä mestarista ollaan, mutta intoa ja kiinnostusta löytyy toisinaan enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Kun oikein kovasti touhuaa, niin joskus näköjään onnistuukin. 😊