Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Mustaherukka-suklaakakku

7.7.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-170_600x600.jpeg

Mustaherukka-suklaakakku
( n. 12 palaa)

Suklaakakkupohja:
150 g voita
150 g tummaa suklaata
3 isohkoa kananmunaa
1 1/2 dl ruokosokeria/tavallista sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Kostutus:
1 3/4 dl mustaherukkamehua tai vaniljasokerilla maustettua maitoa tai maitokahvia tai baileys-liköörillä maustettua maitoa

Täyte:
250 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
n. 2 1/2 dl mustaherukkahilloa
n. 2 rkl vaniljakreemijauhetta
tomusokeria maun mukaan

(n. 1 dl mustaherukkahilloa tai -tahnaa täytteen alle levitettäväksi)

Kuorrutus:
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoka tai kakkuvuoka.

Sulata voi ja suklaa kattilassa.
Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vaahdota ensin valkuaiset paksuksi vaahdoksi. Lisää keltuaisten joukkoon sokeri ja vaahdota vaaleksi vaahdoksi. Vatkaimia ei tarvitse tässä järjestyksessä vaahdotettaessa pestä välillä.

Yhdistä sulatettu voi-suklaaseos ja keltuaisvaahto. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Lisää viimeiseksi valkuaisvaahto kevyesti esim. nuolijalla sekoittaen ja nostellen.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.

Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla ja leikkaa se kolmeen osaan. Kakkupohjan voi, ja se kannattaakin tehdä jo edellisenä päivänä, koska se ei tällöin murene niin helposti leikatessa.

Yhdistä mustaherukkahillo ja tuorejuusto keskenään. Vaahdota ranskankerma paksuksi ja sileäksi vaahdoksi ja lisää se tuorejuustomassaan. Sekoita joukkoon myös vaniljakreemijauhe ja lisää maun mukaan tomusokeria.

Aseta alin kakkupohja tarjoilulautaselle ja kostuta se. Levitä pohjan päälle hieman vajaa puolet täytteestä. (Pohjan päälle voi myös sipaista mustaherukkatahnaa tai hilloa ennen täytteen levittämistä).

Aseta toinen kakkupohja täytteen päälle, kostuta ja täytä. Jätä noin pari desilitraa mustaherukkatäytettä jäljelle, jolla voit myöhemmin kuorruttaa ohuelti kakun reunat ja päällisen.

Aseta kolmas kakkupohja täytteen päälle ja kostuta myös se.

Levitä loput mustaherukkatäytteestä ohueksi kerrokseksi kakun reunoille ja päälle. Laita kakku sitten jääkaappiin, jotta sen pinta viilenee kuorruttamista varten. Vaihtoehtoisesti voit laittaa kakun hetkeksi pakastimeen.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoittaen. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä kiehauta. Nosta kermakattila liedeltä ja lisää sekaan suklaasula. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Voit tarvittaessa käyttää kuorrutetta vielä hellan jälkilämmöllä.

Kaada suklaakuorrute viileän kakun päälle ja levitä tasaiseksi lastalla ja anna kuorrutetta valua myös osittain reunoille.

Ripottele päälle nonparelleja, koristehelmiä tms. ja siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään mielellään seuraavaan päivään.

Koristele halutessasi esim. sokerimassasta tehdyillä kukkasilla, suklaasta muotilla otetuilla perhosilla, mustaherukan lehdillä tai tuoreilla marjoilla.

Ainesosat

Herukka/viinimarjaSuklaa

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Kategoriat

KesäSyksySyntymäpäivätTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (3)

maris
Kinuskileipomo maris
8.7.2017 17:15

Lämpimät kiitokseni sanoistanne, mari-johanna ja Kinuskiemo. ❤️
Kaukana tässä mestarista ollaan, mutta intoa ja kiinnostusta löytyy toisinaan enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Kun oikein kovasti touhuaa, niin joskus näköjään onnistuukin. 😊

Kinuskiemo
8.7.2017 16:01

Helppo uskoa, että kakku on ”herkullinen, täyteläinen ja raikas”, kuten sanot. Vesi tulee kielelle kuvaa ja kirjoitustasi lukiessa. Nam! Kakku valloittaa heti kättelyssä, ennenkuin täytteestä tietää mitään. Tuo paksu suklaakerros valuu houkuttelevasti mustaherukan värjäämällä kakkupinnalla. Myös valitsemasi kauniit koristeet olet sirotellut näyttävästi kiertämään kakun tummaa päällistä. Utuisia perhosiakin somien kukkasten ja nättien helmien lomassa. Herukanlehdillä on keskellä juuri sopiva paikka (ja vinkki täytteestä).

Ei voi kuin ihailla, miten nopeasti olet edistynyt kakkujen ja muiden leivonnaisten taitajaksi. Tätäkin kakkua katsoessasi sinun on itsekin se itsellesi tunnustettava, että olet kakkumestari!
Hyvä, maris! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
8.7.2017 07:50

Kerrassaan kaunis kakku! Se ihan kutsuu, että tule ja leikkaa palanen…. 🙂
Ja niin mehevän ja maukkaan näköinen, että varmasti vie kielen mennessään! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa