18.7.2018
Mustaherukka-suklaakääretorttu
Pohja:
3 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
3/4 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl mustaherukkatahnaa
1 1/2 dl vispikermaa (itsellä tässä Flora Vispiä)
125 g maitorahkaa
85 g valkosuklaata
n. 1 dl mustaherukkatahnaa
Koristelu:
muutama pala tummaa suklaata
nonparelleja
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi, kestäväksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos parissa kolmessa erässä siivilän läpi munavaahdon joukkoon. Sekoita aluksi varovasti vatkaimen pienimmällä nopeudella ja lopuksi nuolijalla käännellen.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Jos peltisi on suuri, älä levitä taikinaa ihan koko pellin alalle. Paista 200 asteessa n. 7-8 minuuttia.
Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu hienoa sokeria. Irrota varovasti leivinpaperi torttupohjasta, mutta jätä se kuitenkin vielä pohjan päälle. Peitä pohja lisäksi leivinliinalla.
Mittaa maitorahka ja mustaherukkatahna (1 dl) kulhoon ja sekoita. (Anna seoksen lämmetä huoneenlämmössä jonkin aikaa, ennen kuin lisäät siihen sulan valkosuklaan. Muutoin valkosuklaa kokkaroituu ja leikkaa kiinni.)
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.
Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa miedolla teholla ja välillä sekoitellen. Lisää suklaasula maitorahka-mustaherukkatahnan joukkoon vatkaimen pienimmällä nopeudella sekoittaen. Lisää seos vaahdotetun kerman joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi. (Jos täyte vaikuttaa löysältä, voit laittaa sen hetkeksi jääkaappiin.
Leivitä torttupohjalle ensin ohut kerros (n. 1 dl ) mustaherukkatahnaa ja sitten mustaherukka-valkosuklaavaahto. Kääri napakalle rullalle lyhyemmältä sivulta aloittaen ja leivinpaperilla rullausta auttaen. Nosta kääretorttu jääkaappiin useammaksi tunniksi tai mielellään seuraavaan päivään.
Laita muutaman pala tummaa suklaata pieneen minigrip-pussiin ja sulata suklaa miedolla teholla mikroaltouunissa tai kuumassa vesihauteessa. Leikkaa pussin kulmaan n. puolen sentin aukko. Valuta suklaaraitoja/-kiehkuroita tortun päälle ja ripottele välittömästi pikkulusikkaa apuna käyttäen nonparelleja suklaaraitojen pintaan. Koristelu kannatta tehdä parissa kolmessa erässä, koska suklaa kovettuu melko nopeasti kylmän tortun pinnassa ja tällöin nonparellit eivät siihen enää tartu.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos mari-johanna! Olen samaa mieltä kanssasi: kääretorttu on ihana leivonnainen. 😋 Tykkään siitä, miten helposti kääretorttu muuntuu arkeen tai juhlaan sopivaksi. Ja helppoudesta sekä nopeudesta plussaa myös. Kuten monipuolisuudestakin. Ja on niin herkullista, että ei kalpene täytekakunkaan rinnalla. 😊