Kinuskileipomo maris

Kategoria: Kääretortut,  Kesä,  Syksy Nähty 354 kertaa
 
18.07.2018
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Mustaherukka-suklaakääretorttu


Olen tehnyt jo useammankin kääretortun, jonka täytteeksi olen laittanut itse tehtyä mustaherukkatahnaa eli blackcurrant curdia. Näköjään en kuitenkaan ole Kinuskileipomooni yhtään näistä ohjeversioista tointunut näpyttelemään talteen. Nyt ajattelin, että täytyy ryhdistäytyä ja julkaista edes tämä viimeisin mustaherukkainen käärisohje. 

 

Tein tämän tortun suht lyhyellä varoitusajalla ja ihan niistä aineksista, mitä sillä hetkellä kaapeistani satuin löytämään. Tykkäsin, että lopputulos oli onnistunut: pohja pehmoinen ja täyte raikas - mehevä torttu kaikinpuolin. 

Yleensä teen omalle uunipellilleni kääretorttupohjan neljällä kananmunalla, mutta nyt ei enempää löytynytkään kuin kolme. Vähän pohja on siksi ohkaisempi, koska kuitenkin levitin taikinan lähes koko pellin alalle. Mutta eipä tuo oikeastaan mitään haitannut. 😏

Mustaherukka-suklaakääretorttu

Pohja:
3 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
3/4 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 dl mustaherukkatahnaa
1 1/2 dl vispikermaa (itsellä tässä Flora Vispiä)
125 g maitorahkaa
85 g valkosuklaata

n. 1 dl mustaherukkatahnaa

Koristelu:
muutama pala tummaa suklaata
nonparelleja

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi, kestäväksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos parissa kolmessa erässä siivilän läpi munavaahdon joukkoon. Sekoita aluksi varovasti vatkaimen pienimmällä nopeudella ja lopuksi nuolijalla käännellen.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Jos peltisi on suuri, älä levitä taikinaa ihan koko pellin alalle.  Paista 200 asteessa n. 7-8 minuuttia.

Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu hienoa sokeria. Irrota varovasti leivinpaperi torttupohjasta, mutta jätä se kuitenkin vielä pohjan päälle. Peitä pohja lisäksi leivinliinalla.

Mittaa maitorahka ja mustaherukkatahna (1 dl) kulhoon ja sekoita. (Anna seoksen lämmetä huoneenlämmössä jonkin aikaa, ennen kuin lisäät siihen sulan valkosuklaan. Muutoin valkosuklaa kokkaroituu ja leikkaa kiinni.)

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.

Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa miedolla teholla ja välillä sekoitellen. Lisää suklaasula maitorahka-mustaherukkatahnan joukkoon vatkaimen pienimmällä nopeudella sekoittaen. Lisää seos vaahdotetun kerman joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi. (Jos täyte vaikuttaa löysältä, voit laittaa sen hetkeksi jääkaappiin.

Leivitä torttupohjalle ensin ohut kerros (n. 1 dl ) mustaherukkatahnaa ja sitten mustaherukka-valkosuklaavaahto. Kääri napakalle rullalle lyhyemmältä sivulta aloittaen ja leivinpaperilla rullausta auttaen. Nosta kääretorttu jääkaappiin useammaksi tunniksi tai mielellään seuraavaan päivään.

Laita muutaman pala tummaa suklaata pieneen minigrip-pussiin ja sulata suklaa miedolla teholla mikroaltouunissa tai kuumassa vesihauteessa. Leikkaa pussin kulmaan n. puolen sentin aukko. Valuta suklaaraitoja/-kiehkuroita tortun päälle ja ripottele välittömästi pikkulusikkaa apuna käyttäen nonparelleja suklaaraitojen pintaan. Koristelu kannatta tehdä parissa kolmessa erässä, koska suklaa kovettuu melko nopeasti kylmän tortun pinnassa ja tällöin nonparellit eivät siihen enää tartu.