26.9.2015
Tulinen kanapiirakka
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
150 g voita tai margariinia
½ dl kylmää vettä
Täyte:
n. 300g broilerin fileesuikaleita
1 paprika
1 sipuli
1 1/2 rkl tacomausteseosta
1/2 tl chilimausteseosta
½ tl suolaa
100 g Savuinen BBQ – tuorejuustoa ( olisi voinut laittaa enemmänkin)
100 g maissia (pakaste)
(muutama jalapenorengas)
3 dl juustoraastetta (esim. emmental)
Pinnalle:
nachoja
jalapenoja
taco-kastiketta
maissia
Sekoita jauhot, juustoraaste ja suola kulhossa. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kauli taikina ohueksi ympyränmuotoiseksi levyksi (halkaisijaltaan n. 30 cm) leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Suikaloi paprika ja hienonna sipuli.
Kypsennä fileesuikaleet paistinpannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää kypsentämisen puolivälissä mukaan paprikasuikaleet ja lopussa hetkeksi aikaa pehmentymään sipulisilppu.
Mausta seos tacomausteella ja chilimausteseoksella sekä suolalla.
Levitä takinalevyn päälle savuinen BBQ- tuorejuustoa ja sen jälkeen tasaisesti broileriseos. Ripottele päälle sulaneet maissinjyvät. Jos haluat, laita päälle myös muutama jalapenorengas. Ripottele lopuksi päälle juustoraaste.
Paista 225 asteessa n. 20-25 minuuttia.
Jos haluat, koristele piirakka nachoilla, jalapenoilla, taco-kastikkeella ja maissinjyvillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2829 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä