28.8.2015
Italialaistyyppinen tomaatti-tonnikalapiirakka
2 ohutta pyöreää piirakkaa
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl graham-jauhoja
1 tl Välimeren yrtit-mausteseosta
1 dl mozzarella-juustoraastetta
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä
Täyte:
1 sipuli
1 1/2 prk (á 200 g) tonnikalapaloja öljyssä
100 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
1 rkl Välimeren yrtit -mausteseosta
100-150 g mozzarella-juustoraastetta
200 g kirsikka- tai luumutomaatteja
Sekoita jauhot, mausteseos ja juustoraaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli leivinpaperin päälle molemmista ohut ympyränmuotoinen levy, halkaisijaltaan n. 25cm.
Hienonna sipuli ja esikypsennä sitä hetken aikaa paistinpannulla öljytilkassa. Levitä pohjien päälle ensin tuorejuusto ja sen päälle sipuli sekä valutettu tonnikala. Ripottele päälle myös yrttiseos ja lopuksi mozzarella-raaste. Halkaise tomaatit ja painele ne juustoraasteen päälle.
Voit vielä hieman taittaa pohjataikinan reunoja sisäänpäin, jos haluat piirakkaan vähän paksummat reunat.
Paista piirakoita 225 asteessa n. 15-20minuuttia. Yhtä paksumpipohjaista piirakkaa hieman kauemmin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos nalamuru ja Kinuskiemo! Tätä kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla ja täytteitä mieleisekseen sorvata 🙂