Kinuskileipomo maris

Kategoria: Kesä,  Kevät,  Konvehdit ja makeiset,  Leivokset,  Suklaataikina,  Syntymäpäivät Nähty 53453 kertaa
 
14.05.2016
 
5 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIPienet suklaa-minttupalat


Olen jo jonkin aikaa haaveillut kokeilevani Kinuskikissan ohjeella minttusuklaaleivoksia (www.kinuskikissa.fi/minttusuklaaleivokset/?hakusivu=1), kun piparminttuaromia sopivasti varastostani sattuu löytymään. Nyt kun kerran luvan kanssa saa oikoa mutkia suoriksi valmistaikinan muodossa, niin sain idean kokeilla tehdä näistä ko. leivoksista konvehtien tapaisia pieniä herkkupaloja, joiden pohjana on Myllyn Parhaan Pyöreästä Suklaataikinasta tehty rapea keksipohja. Ensimmäisellä yrityksellä paistoin pohjaa liian kauan ja jäähtyessään sen leikkaamiseen olisi tarvittu melkeimpä rautakaupan välineistöä. 🙂 Kostuttamalla pohja kuitenkin pehmeni sen verran, että sain herkut kunnialla tehtyä ja leikattua. Pohjan rakenne jäi kuitenkin kaivelemaan, varsinkin kun maku näissä oli lähes taivaallinen. Niinpä tein vielä toisen satsin ja nyt pohjastakin tuli sellainen kuin olin ajatellut – sopivasti murean sitkeä ja näin ollen paremmin leikattava.
Nämä herkkupalat sopivat niin juhlatarjottavaksi kuin kahvin kera arjen pieneksi piristykseksikin. Tai kauniisti pakattuna lahjaksi sankarille. 🙂

Suklaa-minttupalat           n. 36 kpl

Pohja
1/2 pkt (a’ 380 g) Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikina

Minttutäyte
75 g voita
2,5 dl tomusokeria
vihreää+hieman sinistä pastaväriä (tai sinistä ja keltaista)
1,5-2 tl piparminttuaromia

Suklaakuorrute
85 g voita
100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus n. 60-70%)

Koristelu
n. 30 g valkosuklaata
vihreää ja hieman sinistä pastaväriä (tai keltaista ja sinistä)

Sulata suklaataikina pakkauksen ohjeen mukaan. (Jos et käytä samalla kertaa koko taikinaa, niin napsauta taikinakiekko käsin puoliksi ennen sulatusta. Pakkaa toinen puolikas huolellisesti pakastuspussiin ja laita takaisin pakastimeen.)

Kauli suklaataikina jauhoja apuna käyttäen levyksi (n. 18 x 18 cm).

Siirrä pohja pellille leivinpaperin päälle ja pistele siihen haarukalla reikiä.
image
Paista pohjaa 180 asteessa keskitasolla n. 8-9 minuuttia. Varo paistamasta liian kauan, sillä kovaa pohjaa on vaikea leikata paloiksi ilman murenemista. (Jos pohja kaikesta huolimatta pääsee liian kovaksi, voit kostuttaa sitä hieman tuputtelemalla pullasudilla n.1,5 rkl  vettä tai maitoa pohjan pinnalle.)

Anna pohjan jäähtyä.

Sulata täytteen voi kattilassa tai mikronkestävässä kulhossa mikrossa.
Lisää sulan voin joukkoon tomusokeri vähitellen. Sekoita.
Värjää täyte vaaleanvihreäksi ja mausta piparminttuaromilla. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.
Levitä täyte pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
image

Mittaa kuorrutteen suklaa ja voi kattilaan. Lämmitä seosta lieden keskilämmöllä sekoitellen kunnes seos on tasaista. Anna suklaakuorrutteen hieman jäähtyä ja valmistele sillä välin valkosuklaa koristelu.

Sulata valkosuklaa esim. mikrossa ja värjää se vaaleanvihreäksi. Laita suklaa pieneen pursotus- tai pakastepussiin valmiiksi.

Kaada hieman jäähtynyt tummasuklaakuorrute minttutäytteen päälle. Levitä tarvittaessa lastalla tasaiseksi.

Pursota valkosuklaata raidoiksi kuorrutteen päälle ja vedä sen jälkeen veitsellä kevyet viillot kohtisuoraan raitoja pitkin vuorotellen vasemmalta ja oikealta.
image
image

Siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa pieniksi (n. 3 cm x 3 cm) paloiksi terävällä veitsellä. Leikkaaminen on helpompaa ja saat siistimpiä paloja, kun annat levyn olla huoneenlämmössä hetken aikaa ennen paloiksi leikkaamista.
image