14.5.2016
Suklaa-minttupalat n. 36 kpl
Pohja
1/2 pkt (a’ 380 g) Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikina
Minttutäyte
75 g voita
2,5 dl tomusokeria
vihreää+hieman sinistä pastaväriä (tai sinistä ja keltaista)
1,5-2 tl piparminttuaromia
Suklaakuorrute
85 g voita
100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus n. 60-70%)
Koristelu
n. 30 g valkosuklaata
vihreää ja hieman sinistä pastaväriä (tai keltaista ja sinistä)
Sulata suklaataikina pakkauksen ohjeen mukaan. (Jos et käytä samalla kertaa koko taikinaa, niin napsauta taikinakiekko käsin puoliksi ennen sulatusta. Pakkaa toinen puolikas huolellisesti pakastuspussiin ja laita takaisin pakastimeen.)
Kauli suklaataikina jauhoja apuna käyttäen levyksi (n. 18 x 18 cm).
Siirrä pohja pellille leivinpaperin päälle ja pistele siihen haarukalla reikiä.
Paista pohjaa 180 asteessa keskitasolla n. 8-9 minuuttia. Varo paistamasta liian kauan, sillä kovaa pohjaa on vaikea leikata paloiksi ilman murenemista. (Jos pohja kaikesta huolimatta pääsee liian kovaksi, voit kostuttaa sitä hieman tuputtelemalla pullasudilla n.1,5 rkl vettä tai maitoa pohjan pinnalle.)
Anna pohjan jäähtyä.
Sulata täytteen voi kattilassa tai mikronkestävässä kulhossa mikrossa.
Lisää sulan voin joukkoon tomusokeri vähitellen. Sekoita.
Värjää täyte vaaleanvihreäksi ja mausta piparminttuaromilla. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.
Levitä täyte pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
Mittaa kuorrutteen suklaa ja voi kattilaan. Lämmitä seosta lieden keskilämmöllä sekoitellen kunnes seos on tasaista. Anna suklaakuorrutteen hieman jäähtyä ja valmistele sillä välin valkosuklaa koristelu.
Sulata valkosuklaa esim. mikrossa ja värjää se vaaleanvihreäksi. Laita suklaa pieneen pursotus- tai pakastepussiin valmiiksi.
Kaada hieman jäähtynyt tummasuklaakuorrute minttutäytteen päälle. Levitä tarvittaessa lastalla tasaiseksi.
Pursota valkosuklaata raidoiksi kuorrutteen päälle ja vedä sen jälkeen veitsellä kevyet viillot kohtisuoraan raitoja pitkin vuorotellen vasemmalta ja oikealta.
Siirrä jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa pieniksi (n. 3 cm x 3 cm) paloiksi terävällä veitsellä. Leikkaaminen on helpompaa ja saat siistimpiä paloja, kun annat levyn olla huoneenlämmössä hetken aikaa ennen paloiksi leikkaamista.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos teille kaikille kommenteistanne! Nämä ovat kyllä kieltämättä aikasta herkullisia, varsinkin näin suklaan ja mintun ystävälle. 🙂 Ja tuon valmistaikinan ansiosta valmistuivatkin nopeasti ja helposti. En ole aiemmin muita valmistaikinoita käyttänyt kuin lehti- ja torttutaikinoita, joten mielenkiintoista oli tutustua tähän suklaataikinaankin. Ja hyväähän se oli kaikin puolin. 🙂
P.s mari-johanna: juu, mummun perintölautanen sieltä alta pilkistää. 🙂